Yediemin 'Pek De Emin' Degilmis

Yediemin 'Pek De Emin' Degilmis

Yalova’nin Çiftlikköy ilçesinde bulunan yediemin otoparkinda olmasi gereken araçlardan 3’ünün Mugla, Eskisehir ve Istanbul kolluk denetimleri sirasinda yakalanmasiyla, otoparktaki yaklasik 300 aracin kayip oldugu tahmin ediliyor.

Alinan bilgiye göre, Çiftlikköy ilçesi Tasköprü beldesinde bulunan yediemin otoparkindan araçlar iddiaya göre götürüldü. Yasanan durum ise Mugla, Eskisehir ve Istanbul’da yedieminde olmasi gerekirken 3 aracin yakalanmasiyla ortaya çikti. Yediemin otoparkina aracini almaya giden emekli memur Mehmet Sirin Toktas, aracini bulamayinca durumu jandarmaya bildirerek sikayetçi oldu.

Aracini almaya gittiginde bulamadi

Toktas, 2018 yilinda yakalama karari olan 34 JU 4934 plakali otomobilinin park halindeyken emniyet tarafindan çekici marifetiyle Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan yediemin otoparkina götürüldügünü söyledi.

Daha sonra aracin Çiftlikköy ilçesi Tasköprü beldesindeki yediemin otoparkina götürüldügünü kaydeden Toktas, “Araç üzerinde bazi yakalamalar kalktiktan sonra aracimizi almaya geldik bir ara buraya. Bayagi araç vardi. Benim aracimin da burada oldugunu ögrendim. Bas tarafa park edilmisti, anahtari da bendeydi, anahtarsiz aldiklari için. Yakalamalar kalkti, geldik ki aracimizi alalim, bakimini filan yapip olan borçlarimizi ödeyelim diye. Ancak geldigimde burada hiçbir aracin olmadigini gördük. Ilgili kimseler de yoktu. Ilgilenen otoparkçilar da yoktu. Topçular’daki jandarma karakoluna ifade vermeye gittim. Bu konuda magdurum” dedi.



“Aldigimiz duyuma göre 200-300 araç buradan götürülmüs”

Yedieminde koruma altina alinan aracinin ortada olmadigini söyleyen Toktas, “Aldigimiz duyuma göre 200-300 araç buradan götürülmüs. Burada sadece birakilanlar hurdalar, kaza yapmis araçlar. Ilgili yerlere suç duyurusunda bulunacagim. Ihmali olan, kasti olan, emanet edilen kimin ilgisi varsa hepsi hakkinda suç duyurusunda bulunacagim” diye konustu.



“Yalova’daki otoparklara baktim”

Toktas, Yalova’daki tüm yediemin otoparklarina baktigini ve hiçbirinde aracinin olmadigini söyledi.

Aracini bulamadigi için hayal kirikligi yasadigini ifade eden Toktas, söyle konustu:

“Devlette memur olmak için her türlü arastirmadan geçiyorsun. Bunlar nasil olmus burada anlamadim. Dördüncüye devredilmis. Ilk firma devretmis, digeri de baska birine. Muhtemelen bazilarinin bunda parmagi var. Bilerek kasitli yapilan bir sey. Bunun üzerinde bayagi çalismislar. Ilk devreden degil de digerleri bu isin içinde olabilir. Bir avukatin aldigini duyduk. O avukat en son bunu satmis. Bu adam da yok ortada. Ilgili kurumlar da bu konuda açiklama yapmiyor. Tüm Yalova’daki otoparklara baktim. Yediemin olan hiçbirinde benim aracim yok. Buradan gittigi belli su an. Ruhsat da benim adima hala. 4-5 yildir duran aracin ne satisini yaptilar. Üstelik her yil da motorlu tasit vergisini aliyor devlet bizden. Magduriyetimin giderilmesini istiyorum.”

Olayla ilgili otopark sahibinin ifade verdikten sonra serbest birakildigi ve konuyla ilgili sorusturmanin devam ettigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile