Yedieminli Otoparklar Hurda Araçlarla Dolu

Yedieminli Otoparklar Hurda Araçlarla Dolu

Çorlu şehir merkezinde giriş ve çıkışlarda yer alan MOBESE sistemine entegre plaka tanıma sistemi ile tespit edilen hacizli araçlar ile karıştıkları kazaların ardından hurdaya dönen araçların konulduğu yedieminli otoparklar adeta dolup taşıyor.

Hurda yığınına dönen araçların bir türlü satılmaması nedeniyle otoparklarda yer sıkıntısı yaşanıyor. MOBESE sistemi ile tespit edilen hacizli yakalamalı araçların yanı sıra muayene eksikliği, trafik sigortasının bulunmaması, aracın trafik kanununa uygun bulunmaması ve kaza gibi nedenlerle yedieminli otoparklara alınan araçlar otoparkları tıka basa dolduruyor.

Hurdaya ayrılan, kaza nedeniyle hurda yığınına dönen ve aradan geçen uzun yıllara karşın sahibi tarafından alınmayan araçların durduğu yerde çürüdüklerini kaydeden otopark yetkilileri, hiç değilse hurda olan araçların satışının yapılmasını istiyorlar.

Hurda araçların Mal Müdürlüğü vasıtası ile satışa çıkarıldığını anımsatan otopark yetkilileri: “Hurda araçlar artık üst üste duruyor. Yedieminli otoparklarda yer kalmadı. Hurda araçların bir an evvel satılarak otoparkların boşaltılması ve temizlenmesi gerekiyor” dediler.

Yedieminli otoparkların, sahipleri tarafından geri alınmayan araçlarla dolu olduğunu belirten işletmeciler: “Otoparklarda yer kalmayınca yeni gelen hurda araçları yıllardır alınmayan diğer hurdaların üzerine koymaya başladık.

Otopark işletmecileri, haciz nedeniyle otoparklarda bekletilen araçların ihale yoluyla satıldığını, ancak eksik evrak nedeniyle otoparklarda bekletilen araçların çürümeye terk edildiğini belirttiler. Kanuna göre, haciz dışında bağlanan araçların 6 ayda bir hurdaya ayrılması gerektiğini belirten otopark işletmecileri, bu maddenin zamanında uygulanmamasından yana dertli olduklarını ifade ettiler.

Otoparklardaki araçların sayısının giderek arttığını ve koyacak yerleri kalmadığını söyleyen işletmeciler, “Burada hacizden dolayı veya bağlanan araçlar var. Muayenesi, sigortası gecikmiş otomobiller var. Hacizli araçlar ihale yoluyla satılıyor. Muayeneden veya evrak eksikliğinden dolayı gelen ve sahipleri tarafından alınmayan araçlar ise hurdaya gidiyor. Bizim sıkıntımız bu hurdaya gidecek araçların zamanında götürülmemesi. Normalde bunun kanunu var. 6 ayda bir bu araçların hurdaya gitmesi gerekiyor. Ancak otoparklarda senelerdir bekleyen, hurdaya gitmesi için uzun yıllar bekletilen araçlar var” diye konuştular.

Sahipleri tarafından alınmayan araçlardan, sağlam olanlarının hurdaya gitmeden, çürümeden ihale yoluyla satılmasını da isteyen otopark işletmecileri: “Bu araçların ihale yoluyla satılması hem otoparkçıların, hem de devletin yararına olur. Çünkü hurdadan para kazanamıyoruz” dediler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile