YEGEM Ile Istedikleri Okullara Yerlestiler

YEGEM Ile Istedikleri Okullara Yerlestiler

Yunusemre Gençlik Egitim Merkezi’nde (YEGEM) LGS sonuçlari yüz güldürdü. Merkezde sinava hazirlanan ögrencilerin yüzde 90’i istedigi liseye yerlesti.

Tüm 8. sinif ögrenci ve velilerinin heyecanla bekledigi Liseye Geçis Sinavi (LGS)’nin tercih sonuçlari açiklandi. Sinava Yunusemre Gençlik Egitim Merkezi (YEGEM) ile hazirlanan ögrenciler emeklerinin karsiligini aldi. YEGEM’de egitim alan ögrenciler istedikleri okullara yerlesti. Basta fen lisesi olmak üzere birçok nitelikli okula ögrenci göndermenin mutlulugunu yasadiklarini belirten Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, bu zorlu süreci basariyla tamamlayan ögrencileri kutladi. Baskan Çerçi konuya iliskin yaptigi açiklamada, “Tüm dünyada etkili olan COVID 19 pandemisi en çok ögrencileri etkiledi. Ögrencilerimiz sinavlara zaman zaman uzaktan hazirlanmak zorunda kaldi. Yunusemre Gençlik Egitim Merkezi olarak ögretmenlerimiz ögrencilerimizle birlikte zorlu bir maratonu tamamladi. Tabi emeklerinin karsiligini alarak Liselere Giris Sinavi (LGS) büyük basari yakaladi. Birçok ögrencimiz fen, sosyal bilimler olmak üzere nitelikli okullara yerlesti. YEGEM’i tercih eden ögrencilerimize, ailelerimize tesekkür ediyor; ögrencilerimizi ve ögretmenlerimizi kutluyorum. ” dedi.



"Ögretmenlerimiz her zaman yanimizdaydi"

Sinava YEGEM ile hazirlanarak istedigi okulu tercih eden Selçuk Aki verilen egitimden duydugu memnuniyeti su sözlerle dile getirdi: “Vestel Ortaokulunda okuyordum. Burada aldigim egitimden, ögretmenlerimin ilgisinden dolayi çok mutluyum. Belki buraya gelmeseydim istedigim okulu kazanamayabilirdim. Ögretmenlerimiz her zaman yanimizdaydi. Sürekli bizi motive ettiler. Hedefim doktor olmak.”

Merkezde verilen egitimle oglunun sinavda basarili oldugunu belirten Baba Halil Fatih Aki ise, “Oglum YEGEM ile sinava hazirlandi. Sinavda güzel de bir puan aldi. Merkezden çok memnun kaldik. Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi olmak üzere bu basarida emegi olan herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile