YEGEMLI Ögrencilere Farkindalik Egitimi

YEGEMLI Ögrencilere Farkindalik Egitimi

Yunusemre Belediyesi, Verem Egitimi ve Farkindalik Haftasi’nda Yunusemre Gençlik Egitim Merkezi’nde (YEGEM) egitim gören ögrencilere Verem (Tüberküloz) hastaligini anlatti.

Yunusemre Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü Verem Egitimi ve Farkindalik Haftasi dolayisiyla Yunusemre Gençlik Egitim Merkezi’nde (YEGEM) egitim gören ögrencilere Verem (Tüberküloz) hastaligi konusunda bilgi verdi. Tüberküloz Il Koordinatörü, Sehzadeler Verem Savas Dispanseri Sorumlu Hekimi Dr. A. Pinar Balcan tarafindan verilen egitimde Verem hastaligi, bulasma yollari ve tedavisi anlatildi. Hastaligin belirtileri ve tedavisi hakkinda bilgi veren Dr. Pinar Balcan, “Mycobacterium tuberculosis isimli bakterinin solunum yollarindan vücuda girmesi ile özellikle akcigerlerde yaygin iltihap gelismesine neden olan Tüberküloz, halk arasinda Verem Hastaligi olarak bilinen bulasici bir enfeksiyon hastaligidir. Aktif akciger ya da girtlak veremi bulunan hastalar tüberküloz mikrobunun kaynagi olarak görülür ve mikrop hasta kisilerin solunum yolundan nefes verme, öksürme ya da hapsirma yoluyla ortama yayilir. Ancak bagisiklik sisteminin yeterli direnci gösteremedigi durumlarda tüberküloz mikroplari aktif hale gelir ve verem hastaligi ortaya çikar. Hastaligin belirtileri ise söyle siralanabilir: 15 günden uzun süren öksürük sikâyeti, yüksek ates, gece terlemesi, siddetli gögüs agrisi, istahsizlik, hizli kilo kaybi, halsizlik, yorgunluk, ilerleyen dönemlerde kanli balgam görülmesi” diye konustu.

Egitime katilan Yunusemre Belediyesi Saglik Isleri Müdürü Arzu Yerkazanoglu, Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi’nin bu tür farkindalik yaratma egitimlerini çok önemsedigini dile getirerek egitimlerin devaminin gelecegini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile