Yeğenini Öldürdüğü İddia Edilen Sanık Hakim Karşısında

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yaşar Kapcak'ın cezai sorumluluğunun tespiti için Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasına karar verdi.

Güngören'de senarist yeğeni Emre Duran'ı çekiç ve bıçakla vurarak öldürdüğü öne sürülen dayısı Yaşar Kapcak'ın "kasten öldürme" suçundan yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Yaşar Kapcak ile avukatı katıldı. Duruşmada, maktul Emre Duran'ın annesi Saime Duran da hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Yaşar Kapcak, olay günü yeğeni maktul Emre Duran ile aralarında tartışma çıktığını belirterek, maktulün kendisine saldırdığını ve yere düştüğünü anlattı.

Kendisine küfür ve hakaret eden yeğenini uyardığını öne süren Kapcak, "Bana küfür etmemesini söyledim. Yerdeyken 'Allah belanı versin.' diyerek, yüzüme tükürdü. Kalktım 'Yapma.' dedim ama o küfür etmeye devam etti. Elime geçen bir şeyle başına vurdum. Çekiçle vurduğumun farkında değildim. Ona vurduğum gibi ben de bayılmışım. Uyandığımda yanımda çekiç vardı. Emre de baygın vaziyette yatıyordu. Çekyatın üzerindeydi ve yüzünde kan gördüm. Onu öyle görünce fenalaştım, ne yapacağımı şaşırdım. Mutfağa gidip bıçak aldım. İntihar etmek amacıyla bileklerimi kestim, salonda bulunan ilaç kutularındaki ilaçları içtim, doğal gazı açtım. Yaşamak istemedim." diye konuştu.

Sanık Kapcak, maktulü bıçaklamadığını savunarak, bıçakla sadece kendisini yaraladığını söyledi.

Maktulün annesi müşteki Saime Duran, olay günü işe gitmek için evden çıktığında, oğlunun evde uyuduğunu ifade ederek, şunları anlattı:

"Saat 16.00 sıralarında eve gittim. Her yer kilitliydi, doğal gaz açılmıştı. Ne yaptıysam kapı açılmayınca polisi çağırdım. Kapıyı çilingir açtı. Oğlum yerde kanlar içinde yatıyordu. Bu arada alnından da bıçaklanmıştı. Çekiç de kardeşimin yattığı yatağın başucundaydı. Kardeşim oğlumun telefonunu tuvaletin havalandırmasından atmış, kendi telefonunu da yakmış. Bu adamın mı aklı yerinde değil? Kavga ettik diye yalan söylüyor. Benim oğlum yatağında uyuyordu. Benim oğlumu uykusunda öldürdü."

Tanık olarak dinlenilen maktulün kız kardeşi İrem Duran da ağabeyinin senarist ve yazar olduğu için gündüzleri uyuyup akşamları çalıştığını belirterek, sanık dayısının ağabeyine takıntılı olduğu için gece odasının ışığını ve interneti kapattığını söyledi.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumundan tutuklu sanık Yaşar Kapcak'ın cezai sorumluluğunun bulunup bulunmadığına dair rapor alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Güngören'de maktul Emre Duran'ın ailesi ve dayısı Yaşar Kapcak ile aynı evde yaşadıkları anlatıyor.

İddianamede, 23 Eylül 2020'de maktulün annesinin iş yerinden eve gelmesi ve kapının kilitli olması üzerine şüphelenerek polisi aradığı, bunun üzerine olay yerine intikal eden polis ekiplerinin çilingir marifetiyle kapıyı açtıkları aktarılarak, doğal gazın açık olduğu anlatılan evde maktul Emre Duran'ın kanlar içinde yerde yattığı ve sanık Yaşar Kapcak'ın da evde olduğu kaydediliyor.

Otopsi sonucuna göre maktul Emre Duran'ın çekiç ve bıçak darbesiyle özellikle baş kısmından yaralanmak suretiyle öldüğü belirtilen iddianamede, sanık Yaşar Kapcak'ın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile