Yeleme Mahallesi'nin 18 Yillik Yol Hasretini Sona Eriyor

Yeleme Mahallesi'nin 18 Yillik Yol Hasretini Sona Eriyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi, sorumluluk alaninda bulunan yollari program çerçevesinde bir bir konforlu hale getiriyor. Büyüksehir ekipleri, Korkuteli ilçesine bagli Yeleme Mahallesi grup yolunu yenileyerek 18 yillik hasreti sona erdiriyor.

Antalya Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi alt yapi ekipleri, 6 kilometrelik Yeleme (Baspinar)-Varsak Yaylasi Grup Yolu’nu zamanla deforme oldugu için greyder ile söküyor. Yagmur suyunun yolu bozmamasi için belirlenen bölgelere büz koyan ekipler, mevcut büz agizlarini ve sarampolleri de temizliyor. Bölgeye kurulan konkasörden kamyonlarla dolgu malzemesi getiren ekipler, grup yoluna sererek silindir ile sikistiriyor. Ekipler uzun ömürlü ve konforlu bir yol olmasi için çalismalarina araliksiz devam ediyor.

Yol yükseltiliyor

Yolda en son çalismanin 18 yil önce yapildigini söyleyen Yeleme Mahalle Muhtari Musa Tat, Baskan Muhittin Böcek’e tesekkür etti. Muhtar Tat, “Yaklasik 18 yil önce böyle bir çalisma olmustu simdi yenisi yapiliyor. Biz bu hizmetten çok memnunuz. Hem vatandaslarimiz hem biz yillardir bu yolun sikintisini çekiyorduk. Yolumuz agir vasitalarin geçis noktasi oldugu için çok engebeli ve bozuktu. Her sene onarim yapilmasina ragmen sikinti yasiyorduk. Yol seviyesi düsük, tarlalar su aliyordu. Arabalarimiz sik sik ariza yapiyor, amortisör patliyor, fren arizasi çikiyordu. Yol simdi hem yükseltiliyor hem de kullanilan malzeme kaliteli. Bu çalismadan sonra hepimizin rahata erecegine inaniyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile