Yelkenkanat Sampiyonası Halkları Kardeş Yaptı

Yelkenkanat Sampiyonası Halkları Kardeş Yaptı

Talas Ali Dağı’nda gösteri uçuşlarıyla başlayan Euro 2012 Yelkenkanat Şampiyonası’na katılan 17 ülkeden 71 sporcu, dostluk ve kardeşlik yürüyüşünde buluştu.

Aralarında 3 Türk’ün de bulunduğu Avusturya’dan Hırvatistan’a, Fransa’dan Hollanda’ya kadar çok sayıda yelkenkanat sporcusu, Uluğ Bey Bilgi Evi’nden Talas belediye meydanına kadar Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlar eşliğinde kardeşlik yürüyüşü yaptı. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım’ın da katıldığı yürüyüşte vatandaşların da ilgisi büyük oldu. Çocuklarıyla birlikte yürüyen aileler yürüyüşü cep telefonu kameralarına kaydetti.

Belediye meydanında düzenlenen organizasyonda yurtiçi ve dışından gelen misafirler yerlerini alarak yöresel halk oyunları gösterisi, söylenen şarkılar ve illüzyon gösterileriyle unutulmaz bir akşam yaşadı.

Türk Hava Kurumu Eğitim Daire Başkanı Vedat Seyman, kurumun faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, sadece 2011 yılında 305 bin gence amatöre havacılık eğitimi verildiğini söyledi.

8 yıldan bu yana Talas’ta havacılık sporunun gelişmesi için gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Yıldırım, “Sporun milletlerarasındaki dostluğun, kardeşliğin ve sevginin vazgeçilmez bir simgesi olduğu hepimizin malumudur. Sporla toplumlar kaynaşıp dünya barışına katkı sağlanmaktadır.” diye konuştu.

Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAI) eski başkanı Flip Koetsier, 15 yıl önce geldiği Türkiye’de yeniden bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Böylesine büyük ve güzel bir organizasyon yerel halkın desteğiyle sağlanabilirdi. Bu nedenle tüm Talas, Kayseri ve Türk halkına teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Flip Koetsier, konuşmasının ardından Vali Şerif Yılmaz ve Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım’a FAI’nin 100. yılı kitapçığını hediye etti.

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz ise, 18. FAI Yelkenkanat Şampiyonası’nın Kayseri’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı.

Vali Yılmaz, Son yıllarda havacılık sporlarında ülkemizde yaşanan gelişmelerin bugün semeresini verdiğini anlatarak, “4 gün öncesine kadar görev yaptığım şehirde de Ali Dağı’ndaki tesisi örnek olarak ülkemize kazandırdık. Bugün ise burada Avrupa şampiyonasını gerçekleştirmek nasip oldu. Tüm yarışmacılara kazasız belasız uçuşlar diliyorum” ifadelerini kullandı. Vali Yılmaz, konuşmasını “18. FAI Avrupa Yelkenkanat Şampiyonası penceresi açılmıştır.” diyerek yarışmayı resmi olarak başlattı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile