Yem Bitki Üretimi Yaygınlaşıyor

Nevşehir'de hayvan potansiyelinin artırılmasına yönündeki çalışmalar kapsamında son 10 yılda önemli gelişim hızının sağlandığı yem bitki üretiminde,sağlanan desteklerle yem bitkisi ekili tarım alanlarının 20 bin dekarı geçtiği bildirildi

Nevşehir'de hayvan potansiyelinin artırılmasına yönündeki çalışmalar kapsamında son 10 yılda önemli gelişim hızının sağlandığı yem bitki üretiminde,sağlanan desteklerle yem bitkisi ekili tarım alanlarının 20 bin dekarı geçtiği bildirildi.
Nevşehir Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, Nevşehir'de hayvancılığın geliştirilmesi için en önemli temel koşullardan biri olan, kaliteli hayvan yemi üretiminin teşvik edilmesi çalışmaları çerçevesinde Nevşehir'de yem bitkisi yetiştirilen alan miktarı 20 bin 449 dekara ulaştı.
Nevşehir'de daha fazla alandan ziyade,az alanda daha verimli yem bitkisi üretiminin baz alındığı bu kapsamlı çalışmalarda Yonca, Korunga ve Silajlık Mısır ile tek yıllığına ekili yem bitkilerinin ekimi yapılıyor.
Nevşehir'de Yem bitkilerinin üretiminin artırılmasına yönelik çalışmalarda geçen yıl içerisinde 696 çiftçiye Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 774 bin 574 TL destekleme ödemesi sağlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile