Yemek Atiklari Sokak Hayvanlarina Mama Oluyor

Yemek Atiklari Sokak Hayvanlarina Mama Oluyor

Zonguldak’in Alapli Çatak Ortaokulu Millî Egitim Bakanligi ile imzalanan ‘Iyilik Okulu Isbirligi Protokolü’ kapsaminda bir geri kazanim projesiyle çöpe gidecek yemek atiklarini geri dönüstürülerek sahipsiz kedi ve köpeklere mama oluyor.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yürütülen “Sifir Atik” Uygulamali Iyilik Projesi Yarismasinda, Alapli Çatak Ortaokulu ögrencileri ‘Atik Yemeklerimiz Sevgiye Dönüsüyor’ proje kapsaminda Tasimali ögrenciler için verilen yemek atik malzemelerden yaptiklari kaplarla Köy genelinde olusturulan sokak hayvanlari için beslenme noktalarina kedi ve köpek mamasina dönüstürüldü.

Böylelikle önemli bir israfin önüne geçilirken, çöpe gidecek ögrenci atik yemeklerin atiklardan hazirlanan mamalar, sokak hayvanlari için degerlendirilmesiyle hem toplumsal sorumluluk anlayisinin pekismesi hem de geri dönüsüme katki saglamayi amaçlandigi belirtildi.

Alapli Çatak Ortaokul yetkilileri, sifir atik projesi kapsaminda tasimali ögrencilerden kalan atik yemekler kapsaminda" Atik Yemeklerimiz Sevgiye Dönüsüyor" temasiyla hayata geçirdikleri geri kazanim projesinin bir ayaginin da Kedi ve Köpek Mama Üretim Tesisi oldugunu belirtildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayesinde yürütülen Sifir Atik Projesi’ne Alapli Çatak Ortaokulu olarak tüm güçleriyle destek verdiklerini dile getiren ögrenciler, "Ögrencilerimizden kalan çöpe gidecek yemek atiklari kedi ve köpekler için mamaya dönüsüyor. Bu konuda tüm ögrenciler ile birlikte çalisiyoruz. Sokak hayvanlari ile ilgili olarak son zamanlarda bazi sikintilar yasandi ama el birligiyle o hayvanlarimiza da sahip çikiyoruz. Böylelikle hem onlarin ihtiyacini karsiliyoruz hem de israfi önlüyoruz" dediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile