Yemen'deki Çatışmalar

Yemen'de yönetim yanlısı Halk Direnişi Güçlerinin (HDG), Taiz'deki ilerleyişine devam ettiği stratejik birçok noktada kontrolü sağladığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, HDG birlikleri, Şii Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) en önemli kalelerinden biri olarak görülen El-Cahmeliyye semtindeki devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in sarayı, askeri karakol ve askeri tedarik binasını koltrol altına aldı.

Yönetim yanlısı birliklerin söz konusu bölgeden zırhlı araçlar, tanklar ve Husilerin geride bıraktığı mühimmatı da ele geçirdiği belirtildi.

HDG birliklerinin, cumhurbaşkanlığı sarayı ve Husilerin ele geçirdiği özel birliklere bağlı karargaha yöneldiği aktarıldı.

Görgü tanıkları, saldırıların ardından Sale ilçesine kaçan Husilerin, HDG birliklerinin ilerleyişini durdurmak amacıyla yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirmeye başladığını aktardı.

- 10 tonluk tıbbi malzeme Aden'e ulaştı

Öte yandan, Uluslararası Aden Havalimanı'na, Suudi Arabistan'a ait yardım malzemesi yüklü bir uçağın ulaştığı belirtildi.

Yemen İnsani Yardım Yüksek Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'dan gelen 10 tonluk tıbbi yardım malzemesi taşıyan uçağın Aden Uluslararası Havalimanı'na ulaştığı belirtildi.

Malzemelerin farklı vilayetlerdeki sağlık kurumlarına dağıtılacağı kaydedildi.

Yemen Başbakanı Bahhah, 17 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Aden'in Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı birliklerden kurtarıldığını duyurmuştu. O tarihten bu yana insani yardımlar Aden üzerinden ülkeye ulaştırılıyor.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmıştı. Daha sonra Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile