Yemen'deki Husiler Marib Kentine Füzeler Ve IHA'larla Saldirdi Açiklamasi 8 Ölü, 27 Yarali

Füzelerden biri namaz kilindigi esnada camiye isabet ederken, digeri de kadinlarin tutuldugu cezaevinin avlusuna düstü.

Yemen'de Iran destekli Husilerin ülkenin dogusundaki Marib kentine 2 balistik füze ve 2 insansiz hava araciyla (IHA) düzenledigi saldirida 8 sivil öldü, aralarinda kadinlarin da oldugu 27 kisi yaralandi.

Marib Valiliginin Twitter hesabindan yapilan açiklamada Husilerin, 2 balistik füze ve 2 bomba yüklü IHA ile Marib kent merkezindeki sivil alanlari vurdugu belirtildi.

Füzelerden birinin namaz kilindigi esnada bir camiye isabet ettigi, bir diger füzenin de kadinlarin tutuldugu bir cezaevinin avlusuna düstügü kaydedilen açiklamada, bomba yüklü IHA'larin ise ilk yardim ekiplerini hedef aldigi aktarildi.

Açiklamada, ilk belirlemelere göre saldirilarda 8 sivilin öldügü, aralarinda kadinlarin da oldugu 27 kisinin yaralandigi belirtildi.

Husilerin 5 Haziran'da Marib kentinde bir akaryakit istasyonuna düzenledigi saldirida ikisi çocuk 21 kisi yasamini yitirmisti.

Husiler, mesru hükümetin en önemli kalelerinden olan ve Savunma Bakanligi karargahini da barindiran Marib kentini ele geçirmek için son dönemde saldirilarini artirdi.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Iran destekli Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile