Husilerin kontrolünde bulunan 33. Zırhlı Tugay'dan İsmini vermek istemeyen bir askeri kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tugaydaki 7 askerin, Dali kentini bombalamayı reddettikleri için Husiler tarafından öldürüldüğünü söyledi.
Askeri kaynak, Husilerin askerleri Dali kentinin kuzeyinde bulunan el-Cerba kampının yakınındaki bir okulun yanında infaz ettiklerini belirtti.
Öte yandan, Husilerin stratejik öneme sahip Babu'l-Mendeb boğazı yakınında bulunan Taiz iline bağlı el-Maha kentine silah ile mühimmat getirmeleri ve uçaksavar bataryaları yerleştirmeleri nedeniyle halkın bölgeyi terk etmeye başladığı bildirildi.
Görgü tanıkları, 170'ten fazla silahlı Husi'nin kent merkezinde devriye gezdiğini ifade etti.
Yemen'deki Olaylar
Yemen'de, Şii Ensarullah Hareketi'nin (Husiler), ülkenin güneyindeki ed-Dali kentini bombalamayı reddeden 7 askeri öldürdüğü bildirildi.



















