Yemen'deki Olaylar

HDG, başkent Sana'nın doğusunda yer alan Nehm bölgesindeki 6 köyde kontrolü sağladı.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri'nin (HDG) başkent Sana'nın doğusunda yer alan Nehm bölgesindeki 6 köyde kontrolü sağladığı bildirildi.

HDG Sözcüsü Abdullah eş-Şendeki AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDG birliklerinin Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) militanlarıyla yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Sana'nın doğusunda bulunan Nehm'e bağlı 6 köyü ele geçirdiğini belirtti.

Çatışmalarda Husilerin elindeki silahlara el konulduğunu kaydeden Şendeki, söz konusu çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğunu ve bazı bölgelerde çatışmaların devam ettiğini aktardı.

Öte yandan El-Beyda kentinde devrik lideri Ali Abdullah Salih yanlısı güçler ve HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

HDG’nin El-Beyda ilindeki komutanlarından Mustafa Hüseyin el-Beydani, Zi Naim ilçesinde Husiler ile HDG birlikleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda 4 militan ile bir HDG mensubunun yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Operasyonun yanı sıra Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile