Yemen'deki Olaylar

Hacce vilayetinde yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 18 militan öldü.

Yemen'in Hacce vilayetinde yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 18 militanın öldüğü, onlarca militanın yaralandığı bildirildi.

Orduya bağlı 5. Askeri Bölge Basın Merkezi'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan sınırındaki Hacce vilayetinde, koalisyon güçleri destekli askeri birlikler ve Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmaların ardından Husilerin kontrolündeki Midi ilçesi ile Hard ilçesi arasındaki anayolun tamamında kontrolün sağlandığı belirtildi.

Midi ilçesine bakan Tebbetu'l Hadra (Yeşil Tepe) mevzisinde de kontrolün sağlandığı ifade edilen açıklamada, operasyonlar sırasında 3'ü Husi yöneticisi olmak üzere 18 militanın öldürüldüğü, onlarca militanın yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Husilere ait roketatar rampası ile askeri zırhlı aracın imha edildiği ve bazı ağır silahlar ile çeşitli askeri mühimmatlara el konulduğu bilgisi verildi.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başta başkent Sana olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile