Yemen'deki Olaylar

Yemen Başbakanı Dağr:'Başkent Sana ve hala Husilerin kontrolünde bulunan diğer kentlerin geri alınması, darbeyi bitirmek için güvence veren tek yoldur'.

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, başkent Sana ve diğer kentlerin Husilerden alınmasının, darbeyi sonlandırmak için tek yol olduğunu belirtti.

Dağr, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yönetime giden yolun öldürmekten değil, seçim sandıklarından geçtiğini vurgulayarak, 'Başkent Sana ve hala Husilerin kontrolünde bulunan diğer kentlerin geri alınması, darbeyi bitirmek için güvence veren tek yoldur.' ifadelerini kullandı.

Başbakan Dağr ayrıca, çatışmalarda yaralananların hızlı bir şekilde tedavisi için Sağlık Bakanlığına talimat verildiğini aktardı.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun destek verdiği meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile