Yemen'in Farkli Bölgelerinde Yüzbinlerce Kisi Mevlid Kandili Için Bir Araya Geldi

Uzun yillardir büyük krizlerle bogusan Yemen'in birçok ilinde yüzbinlerce kisi, Hazreti Muhammed'in dünyaya geldigi gün olarak idrak edilen Mevlit Kandilini kutladi.

Mesru hükümet karsiti Husilerin kontrolü altindaki baskent Sana'nin El-Sebin Meydani'nda büyük bir merkezde bir araya gelen Yemenliler, yesil bayraklar ve Mevlit Kandilinin önemini ifade eden pankartlar tasidi.

Iran destekli Husilerin lideri Abdülmelik Bedreddin el-Husi, meydanda kurulan dev ekranlardan verilen konusmasinda, Islam alemini, kandili kutlamaya çagirarak, Arap koalisyonu güçlerine karsi mücadeleyi sürdüreceklerinin mesajini verdi.

Sana'nin kuzeyinde erkekler için düzenlenen programa katilim yüksek oldu.

Erhab bölgesinde düzenlenen programa iki ogluyla katilan Abdullah el-Amiri, AA muhabirine yaptigi açiklamada, mutlulugunu ifade ederek, "Her yil programlara katilarak çocuklarimiza da Peygamber Efendimizin sevgisini asilamaya çalisiyoruz." dedi.

Baskentin güneyindeki Devrim Stadyumunda kadinlar için Yemenli kadin örgütleri tarafindan düzenlenen Mevlid-i Serif programi da yogun ilgi gördü.

Mevlid Kandilinin ayrica Sada, Hacce, Hudeyde, Zimar, Ib, Amran, Mahvit, Cevf ve Beyda kentlerinde de yogun ilgiyle idrak edildigi bildirildi.

Husilere bagli makamlar kandil münasebetiyle 761 kisinin serbest birakildigini duyurmustu.

Yemen'deki Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

BM'ye göre, dünyanin en büyük insani krizlerinden birinin yasandigi Yemen'de nüfusun yüzde 80'i insani yardim ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile