Yemen Suudi bombacıyı arıyor

Sadece Türkiye değil Avrupa ve Amerika da hafta sonunu terör alarmında geçirdi. O alarmın sebebi, Yemen'den Amerika'ya gönderilen ve Dubai ile İngiltere'de son anda farkedilen iki bombalı paket. Amerikan yönetimini Yemen'e çıkartma yapıyor, Yemen ise uzun süredir arananlar listesindeki Suudi bir bombacının peşinde.

Sadece Türkiye değil Avrupa ve Amerika da hafta sonunu terör alarmında geçirdi. O alarmın sebebi, Yemen'den Amerika'ya gönderilen ve Dubai ile İngiltere'de son anda farkedilen iki bombalı paket. Amerikan yönetimini Yemen'e çıkartma yapıyor, Yemen ise uzun süredir arananlar listesindeki Suudi bir bombacının peşinde. Bir yazıcı ve birkaç parça kıyafet... Yemen'den Amerika'da bir sinagoga gönderilen iki paket. Amerika'ya son ayların en büyük terör alarmını bunlar yaşattı... Yazıcıların toner kartuşunda mürekkep değil, patlayıcı toz vardı.

Saldırı girişiminin ayrıntıları ortaya çıktıkça, güvenlik sistemindeki gedikler de manşetlere çıkıyor.

İngiliz polisi Yemen'den İngiltere'ye gelen paketin, bomba içerdiğini ilk aramada farketmedi.

Tarama cihazından sorunsuz geçebileceği belirtilen 'petn toz patlayıcı' ancak ikinci aramada saptanabildi.

İngiliz güvenlik güçleri , "Petn ne tarayıcıya yakalanır, ne de polis köpekleri tarafından kokusu alınabilir" diyor.

Yemen'den gönderilen ikinci paketinse, Dubai'ye ulaşana kadar iki yolcu uçağında uçtuğu ortaya çıktı. Önce Yemen'den Katar'a sonra Katar'dan Dubai'ye...

Yani onlarca yolcu, ölümün eşiğinden döndü. Amerika, Ortadoğu'dan Chicago'ya korkuyu yeniden uyandıran saldırı girişimi için gözünü bir kişiye dikti.

O isim 3 yıldır Yemen'de yaşadığı belirtilen Suudi vatandaşı İbrahim El Asıri... 28 yaşındaki Asıri geçen Noel'de, Detroit uçağında Somalili bir gencin iç çamaşırına sakladığı patlayıcıyı da üreten isim.

Suudi Arabistan'ın arananlar listesinde üst sıralarda. Zaten İngiliz ve Amerikan istihbaratına, bu son eylemle ilgili bilgiyi veren de Suudiler oldu.

Amerika şimdi, El Asıri'nin yaşadığı Arap yarımadası El Kaidesi'nin barındığı Yemen'e odaklanmış durumda.

Yemen hükümetinden daha fazla işbirliği isteniyor. Mesaj en üst düzeyde veriliyor.

Amerika'nın Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı, Yemen Cumhurbaşkanı'yla konuştu, "Saldırının sorumlularının aranmasında, operasyonun başında biz varız" dedi.

Amerikalı istihbaratçılardan oluşan bir heyet soruşturmaya yardımcı olmak için Yemen yolunda.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile