Yemen ve Tunus'ta Düzenlenen Gösterilerde 6 Kişi Öldü, 98 Kişi Yaralı

Yemen ve Tunus'ta Hz. Peygambere hakaret içeren filme yönelik düzenlenen protestolarda göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 6 kişi öldü, 98 kişi yaralandı.

Yemen İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, başkent Sana'daki ABD Büyükelçiliği önünde meydana gelen olaylarda 4 kişinin öldüğü, 10'u güvenlik görevlisi 48 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gösteriler sırasında büyükelçiliğe ait 61 aracın tahrip edildiği, 13 aracın yakıldığı ve büyükelçilik binasında büyük hasar meydana geldiği belirtilen açıklamada, saldırılarla ilgili soruşturma kapsamında 8 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Tunus'taki ABD Büyükelçiliği önünde düzenlenen protesto gösterilerinde de 2 kişinin öldüğü, 22 güvenlik görevlisi ile 28 göstericinin yaralandığı bildirildi.

Tunus emniyet kaynakları, göstericiler ve emniyet güçleri arasında yaşanan çatışmalarda yaralı sayısının artabileceğini belirtti.

Büyükelçiliğe girmeye çalışan göstericiler, binadaki Amerikan bayrağını indirmiş, yerine siyah bir bayrak asmıştı.

Olaylar sırasında elçilik yakınındaki bir Amerikan okulunun da ateşe verildiği, okuldaki araç gereçlerin tahrip edildiği belirtildi. Tunus yetkili makamlarının protesto gösterileri sebebiyle başkentte sokağa çıkma yasağı getirebileceği bildiriliyor.

Tunus Hükümeti'nden yapılan açıklamada, yabancı misyonları hedef alan saldırıların hiçbir şekilde mazur görülemeyeceği belirtilerek, bu yöndeki girişimlere karşı gereken karşılığın verileceği uyarısında bulunuldu.

Muhabir: Eymen Cumli - Ahmed Vüheydi - Hacer Başer- Zeynep Tüfekci

Yayıncı: Tarkan Demir
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile