Yeni açılacak yüksek okullar personel yetersizliğine takılabilir

Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açılmasına karar verilen Hafik ve İmranlı yüksek okullarının öğrenci alması,

Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açılmasına karar verilen Hafik ve İmranlı yüksek okullarının öğrenci alması, üniversitenin personel sıkıntısı nedeniyle tehlikeye girdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, akademik ve idari personelle iftar yemeğinde bir araya geldi. Hafik Belediyesi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi'ne tahsis edilen Hafik Gölü Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Rektör Dökmetaş, akademik ve idari personelin yetersizliğinden dert yandı.

2 yıldır ciddi bir kadro sıkıntısı yaşadıklarını kaydeden Dökmetaş, "Üniversitemiz bünyesindeki fakülteler, yüksek okullar ve Tıp Fakültesi hastanemizde yaklaşık 4 bin 500 akademik ve idari personelle hizmet vermeye çalışıyoruz. 2 yıldır ciddi bir şekilde kadro sıkıntısı yaşıyoruz. Kadro talebimizi YÖK ve Maliye Bakanlığı'na ilettik. Bölge milletvekillerinden üniversitemize kadro verilmesi için destek istedik. Kasım veya aralık gibi yeni kadro alabiliriz. Kadro alamazsak açmayı planladığımız yüksek okulları açamayabiliriz." dedi.

Sivas'ın geleceğinde tarım ve hayvancılığın son derece önemli olduğunu vurgulayan Dökmetaş, "Bu nedenle geçtiğimiz yıl Veterinerlik Fakültesiyle beraber Ziraat Fakültesi'ni de YÖK'ten beraber istemiştik. Çünkü Sivas'ın geleceğinde tarım ve hayvancılık çok çok önemli. Son günlerde tarım ürünleri, buğday fiyatları aldı başını gidiyor. Et ve benzeri ürünler bulunmaz oldu. Süt ve süt ürünleri çok değerli metalar haline geldi. Bu aşamada üniversitemizde Ziraat Fakültesi'nin kurulması için yeniden YÖK'e başvuracağız. Bir sonraki hedefimizde belki Hukuk Fakültesi olacak. Öğretim üyesi bulma zorluğumuz var ama hedeflerimizi şimdiden koymamız gerekiyor." diye konuştu.

Hedeflerini de açıklayan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Rrof. Dr. İlyas Dökmetaş, Cumhuriyet Üniversitesi'ni 50 bine yaklaşan bir öğrenci sayısıyla Orta Anadolu'nun merkezinde bilimsel bilginin üretildiği, anlatıldığı, uygulama alanına geçtiği, sanayide işbirliği yapıldığı bir kurum haline getirmek istediklerini belirtti.

Üniversite şehir işbirliğini daha aktif hale getirmek istediklerini belirten Dökmetaş, "Bununla ilgili 2 tane çalışmamız oldu. Bunlardan bir tanesi Teknokent. Her şeyiyle tamamlandı Teknokent'in bir ay içerisinde açılışını yapacağız. Yine Nano Teknoloji Merkezimiz hazır. Ankara'nın doğusunda böyle bir merkez yok. Burasını da açmak üzereyiz." diye konuştu. Hayırseverlerin bu dönem üniversiteye daha fazla katkı sağlamaya başladığını belirten Rektör Dökmetaş, "Dikkat ederseniz el ele verdiğimizde, ben değil biz dediğimizde çok şey başarıyoruz. Üniversitemiz daha düzgün bir ortama doğru gidiyor, daha güzel aşamalar kaydedeceğiz." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile