Yeni Açılan Parka Şehit İmmet Özdemir’in Adı Verildi

Yeni Açılan Parka Şehit İmmet Özdemir’in Adı Verildi

Eylül ayında her hafta bir hizmetin açılışını gerçekleştiren Keçiören Belediyesi, son olarak Kuşcağız Mahallesi’nde şehit Jandarma Er İmmet Özdemir’in ismini taşıyan parkı vatandaşların hizmetine sundu.

Şehit Jandarma İmmet Özdemir Parkı’nın açılış törenine 22. Dönem AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkan Yardımcısı Muhammed Akar ve Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi, Keçiörenliler Derneği Başkanı Nesrin Taşkın, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda Keçiörenli katıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından KEDEM Halk Dansları Topluluğu gösteri yaptı.

Törende konuşan AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Göksu, Ankara’nın yeşil alanlar ve parklara önem veren belediye başkanlarına sahip olduğuna dikkat çekerek, “Keçiören Belediye Başkanıma da yeşile verdiği önemden ve bu güzel parkı bizlerin hizmetine sunmasından ötürü çok teşekkür ediyorum. Bu parklar sayesinde buradaki konutların değeri artıyor. Çocuklarımızın oynayacağı parklar ile buraları çok daha güzel oluyor. Biz de çok mutlu oluyoruz. Vatandaşlarımız bu parklar ile daha huzurlu ve yeşil bir çevrede oturacaklar” dedi

Parka bir şehidin isminin verilmesinin “vefa örneği” olduğunu belirten Göksu, “Çünkü onlar ülkemizin birlik ve beraberliği için şehit oldular. Bu parka şehidimizin ismini verdiği için Başkanımı kutluyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, parkın açılışına katılan şehit ailesine Allah’tan sabır dileyerek sözlerine başladı.

Parkın yapımından önce Kuşcağız Mahallesi sakinlerinin görüş ve önerilerini dinlediklerini anlatan Başkan Ak, “Hanımların, çocukların, beylerin isteklerini dinleyip hepsinin ortak kullanabileceği bir park yaptık. Kadınlarımız yürüyüş yolu ve fitness aletleri istediler. Çocuklarımız basketbol ve mini futbol sahası istediler. Beylerimiz aileleri ile birlikte oturabilecekleri bir park istediler. Yaşlılarımız için de parkın içerisinde Güngörmüşler Konağı’nı yaptık. Böylelikle herkesin isteği yerine gelmiş oldu. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“PARKI YAŞATMAK DAHA ZOR”
Kuşcağız Mahallesi’ndeki bu vadinin eskiden çok bakımsız olduğunu, Keçiören Belediyesi olarak bu araziyi yeşil alanlar ve oturma yerleri ile donattıklarını belirten Başkan Ak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu parkı üç ay içerisinde yaptık. Parkımızı yaşatmak, yapmaktan daha zor. Bu parkı sizin vergilerinizle, yani sizin paralarınızla yaptık. Buraları hepimizin iyi koruması gerekiyor ki uzun ömürlü olsun. Ve size daha uzun süre hizmet versin. Biz göreve geldiğimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını iki katına çıkardık. Yani göreve geldiğimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2.2 metrekare iken, şimdi 4.6 metrekare oldu. Hedefimiz bunu 10 metrekareye çıkarmak. Buraya sarıçam, karaçam ve topak asya da dahil olmak üzere birçok çeşit ağaç diktik. Parkımızda 6 adet kamelya, fitness aletleri de mevcut. Kısacası bir parkta olması gereken her şey var.”

İLÇENİN EN BÜYÜK İKİNCİ ŞELALESI
Keçiören Belediyesi’nin hayata geçirdiği diğer projelere de değinen Mustafa Ak, Kuşcağız’da yapımı tamamlanan Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nin bir ay içerisinde hizmete açılacağı müjdesini verdi. 20 dönümlük araziye inşa edilen merkez ile ilgili bilgileri paylaşan Başkan Ak, “İçerisinde Keçiören’in ikinci büyük şelalesi, 35 metrelik bir şelale mevcut. Parkı, oyun alanları, otoparkı ile burası tam bir yaşam merkezi oldu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından buraya Ankara’nın en büyük yaşam merkezi yapılacak. Başbakanımız ‘Sizler kimsesizlerin kimsesi olun’ der. Bu tavsiyeye uyarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte Sosyal Hizmet Kampüsü yapıyoruz. Kuşcağız bu projeler ile Keçiören’in çekim merkezi olup, yaşam merkezi haline gelecek. Aynı zamanda Fatih Terim Parkı’nı da yeniliyoruz. Kuşcağız’ın çevresi Büyükşehir Belediyesi tarafından ağaçlandırılarak büyük bir park haline getirilecek” diye konuştu.

Keçiören’in marka projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi için 180 dönümlük araziye 310 metrekarelik dere yatağı yaptıklarını kaydeden Ak, “3 regülatörde sular birikiyor. Burası kayıkların yüzdüğü bir çekim merkezi olacak. Bundan 40-50 yıl önce insanlar bu derede yüzüp balık tutuyorlardı. Burasını insanlar kirletti, temizlemek bizim görevimiz. Dere yatağından burnunu tıkayarak geçen vatandaşlarımız projemiz tamamlandığında burada güle oynaya oturacaklar” dedi

Kuşcağız Mahallesi Muhtarı Salih Yılmazoğlu da, mahallelerine böylesine güzel bir parkı kazandırdığı için Başkan Ak’a teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından protokol heyeti kurdele keserek parkın açılışını yaptı. Heyet, daha sonra parkı ve Güngörmüşler Konağı’nı gezerek incelemelerde bulundu. Açılış törenine katılan bütün vatandaşlara Keçiören Belediyesi tarafından dondurma ikram edildi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile