Yeni Adalet Bakani Tunç'un Köyünde Gurur Ve Sevinç Bir Arada Yasaniyor

Yeni Adalet Bakani Tunç'un Köyünde Gurur Ve Sevinç Bir Arada Yasaniyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan yeni kabinede Adalet Bakani olarak atanan Yilmaz Tunç’un dogup büyüdügü Bartin’in Ulukaya köyünde gurur ve sevinç bir arada yasaniyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan yeni kabinede eski AK Parti Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç Adalet Bakani olarak görev aldi.

23., 24., 25., 26. ve 27. dönemlerde AK Parti Bartin Milletvekili olarak TBMM’de görev alan, TBMM Adalet Komisyonu Baskanligi görevinde bulunan ve son dönemde AK Parti Grup Baskanvekili olarak görev yapan Yilmaz Tunç’un Adalet Bakani olarak atanmasi köyünde gurur ve sevinçle karsilandi. Bakan Tunç’un dogdugu ve büyüdügü Bartin’in Ulus ilçesine bagli Ulukaya köyündeki hemserileri haberi almalarinin ardindan sevinçten uyku uyuyamadiklarini ifade etti.

Köy sakinleri hemsehrileri Yilmaz Tunç’un Adalet Bakani olmasi sonrasi yasadiklari mutluluk ve duyguyu, “Muhakkak gururumuz oldu. Ulukaya’li olup da Bakanimiz olmasi daha iyi oldu. Zaten beklentimiz vardi. Hükümetin böyle kurulmasi memnun etti. Bir de Yilmaz Tunç’un Adalet Bakani olmasindan çok gururlandik bu memleketin çocugu olarak. Her ne kadar milletvekili seçilmesi de Adalet Bakani olma görevini biz zaten tahmin ediyorduk. Dört gözle bu haberi bekliyorduk. Bizim için Ulukaya halki olarak gurur verici. Onun orada olmasi, AK Parti’nin de kazanmasi hem Türkiye için gurur oldu hem bizim içinde kazanim oldu. Yilmaz beyin orada olmasi her zaman aklimizdan geçen, içimizde bir beklentiydi. Dilegimizde kabul oldu yani. Bizi uyku tutmadi sevincimizden. Sayin Cumhurbaskanimiz tarafindan görev verilmesi bizim için gurur verici oldu. Uyku uyuyamadik" seklinde konustu.

Köy sakinlerinden Halil Güneri ise Adalet Bakanligi görevini üstlenen Yilmaz Tunç’un dogup büyüdügü köy evini basin mensuplarina göstererek, “Yilmaz Tunç dede yadigari bu evde büyüdü. Ilk okulu bu evde Ulukaya’da bitirdi. Ulukayali olarak onunda Adalet Bakani olmasi biz köylüleri için çok gurur verici. Ayrica köylümüzde çok sevinç içinde. Kendisi bu evde dogdu bu evde büyüdü" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile