Yeni Anayasa Yazımı

TBMM - TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, komisyonun 3 Temmuz Çarşamba günü yapacağı toplantı öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebileceklerini söyledi.

Şentop, TBMM'de bir grup gazeteci ile yaptığı sohbette, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çarşamba günü yapacağı toplantısının, Meclis Başkanı'nın başkanlığında olması yönünde taleplerinin bulunduğunu belirtti.

Şentop, "Yarın ya da komisyonun olduğu gün Sayın Başbakan ile herhalde görüşürüz" dedi.

Meclis Başkanı'nın, çıkan sonucu Genel Başkanlara sunmasını öneren Şentop, kamuoyuna, "Komisyonun 20 aydır yaptığı çalışma bu" diye açıklanmasını istedi. Şentop, bundan sonra herkesin, "Devam etsin, çok güzel çalışmışsınız, alın size bir 20 ay daha çalışın" denilirse çalışabileceklerini kaydetti.

Şentop, mutabakata varılan ya da varılmayan bütün maddelerin kamuoyuna açıklanmasından yana olduğunu belirterek, "Onlar üçüncü aşamaya geçmek olarak değerlendireceklerdir, geçelim, kıyamet kopmaz ya. Mutabakat olan, olmayan ne varsa açıklansın, kamuoyu görsün, hangi parti ne önermiş, neye itiraz edilmiş" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile