Yeni Asfalt Fabrikası Üretime Başladı

Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılan asfalt fabrikası düzenlenen törenle üretime başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Elazığ Vali Vekili Ercan Çiçek, Hanpınar mevkisindeki fabrikanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, modern teknolojinin kullanıldığı fabrikanın kente hayırlı olmasını diledi.

Yeni fabrika ile kentin asfalt seriminde daha hızlı mesafe katedeceğini belirten Çiçek, "Bu tür tesisler, fabrikalar üretim yerleri, sosyal ekonomik donatı alanları kentlerin değişimine olumlu katkı yapar. Eğer bu değişime ayak uyduramazsanız yok olup gidersiniz. Dolayısıyla bu tesisin kentin değişimine gelişimine olumlu yönde katkı yapacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise belediye olarak bugünü değil geleceği planlayarak yatırımlar yaptıklarını belirtti.

Kente çok önemli hizmetler sunacak fabrikanın 1.8 milyon liralık bir bedelle yapıldığını aktaran Selmanoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün hizmete sunduğumuz ve saatte 160 ton kapasiteli olarak ilan ettiğimiz, istenirse 180 ton asfalt üreteceğimiz yeni asfalt fabrikamıza kavuştuk. Asfalt plenti tam otomatik olup 45 saniyede 2 ton asfalt üretimi gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca dizaynı gereği istenilen tüm asfalt tiplerini daha hızlı bir şekilde üretebilmektedir."

Konuşmaların ardından dualarla tesisin açılışı yapıldı. Açılışta kurbanlar kesildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile