Yeni Bir Sehrin Kuruldugu Enkaz Kentte Bin 500 TL Yevmiyeye Is Var, Isçi Yok

Yeni Bir Sehrin Kuruldugu Enkaz Kentte Bin 500 TL Yevmiyeye Is Var, Isçi Yok

Depremin yerle bir ettigi Hatay’in yeniden insa sürecinin baslamasiyla birlikte insaat sektöründe is yogunlugu yasaniyor. Yeni bir kentin kuruldugu Hatay’da kalip ustalarinin yevmiyeleri bin 500 TL’yi bulmus durumda ve kentte isçi sikintisi yasaniyor.

Kahramanmaras merkezli depremlerin yerle bir ettigi Hatay’in yeniden insa edilmesi için çalismalar kisa sürede baslamisti. Yeni bir kentin kuruldugu Hatay’da adeta dört bir yanda insaatlar yükseliyor. Is yogunlugunun yasandigi kentte kalip ustalarinin yevmiyeleri ortalama bin 500 TL’yi bulmus durumda. Insaat ustalarinin ve insaat sektörünün en büyük sorunuysa alttan yetisen çirak olmamasi ve yeteri kadar eleman olmamasi. Insaat ustalari, is sorunu yasayan ustalara ’Hatay’a gelip çalisabilirsiniz’ çagrisinda bulundular.

“Bu gidisle 2 yil kadar bu yogunluk devam edecek”

Kalip ustasi Ahmet Turunç, islerinin oldukça yogun oldugunu ve önümüzdeki 2 yil boyunca yogunlugun devam edecegini belirterek, “Bayagi yogunuz, isçi bulma sikintimiz var. Elimizden geldigi kadar güzel Hatay’imizi insa etmeye çalisacagiz. Isimizin agir oldugu için kimse bu ise el atmiyor. Bu gidisle 2 yil kadar bu yogunluk devam edecek gibi ama gerçekten çok yorulduk. Bir kalipçinin yevmiyesi Hatay’da ortalama bin 500 TL keske böyle bir afet olmasaydi da böyle bir yogunluk olmasaydi” dedi.



“Gelmek isteyenler diger illerden gelip çalisabilirler”

Kalip ustasi Mecit Özçelik ise yevmiyelerin ortalama bin 500 TL’yi buldugunu belirterek diger illerde is bulmakta sorun yasayan vatandaslara ’Hatay’a gelin’ çagrisinda bulundu. Özçelik, “Depremin ardindan is yogunlugu çok var Hatay’da. Bu yogunluga yetisemiyoruz. Kalip ustasinin yevmiyesi bin 500 TL yevmiye aliyor Hatay’da. Alttan yetisen eleman yok, bölgede is sahasi da var. Gelmek isteyenler diger illerden gelip çalisabilirler” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile