8 buçuk yıl önce yine Ak Parti yapmıştı

8 buçuk yıl önce yine Ak Parti yapmıştı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabine yapısının yeni bir şey olmadığını ifade ederek, "8 buçuk yıl önce yine Ak Parti'nin yapmış olduğu bir icraattır" dedi.

Tv8 ekranlarında yayınlanan Erkan Tan ile Başknetten programının bugünkü bölümüne konuk olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı, seçimlerden sonra oluşacak yeni kabine yapısını değerlendirdi.

CHP'li bir milletvekili adayının, 'Bekleseydinizde seçimden sonra yapsaydınız veya madem yapacaktınız elinizi tutan mı vardı, bugüne kadar niye yapmadınız?" eleştirisine karşılık İpek, "Çok haksız bir itham. Çünkü dün Başbakanımız konuyu açıklarken bir kaç sefer, 'Eğer milletimiz bizi yeniden iktidara taşırsa, biz böyle bir bakanlar kuruluyla çalışmaya devam edeceğiz. Ustalık dönemimizi geçmişteki tecrübelerimize dayanarak, böyle bir bakanlar kuruluyla ülkenin sisteminin çok daha sağlıklı işleneceğine inanıyoruz' demiştir" ifadelerini kullandı.

Ak Parti'nin İlk iktidara geldiğinde 36 bakan olduğunu anımsatan İpek şunları söyledi:

"ABD'de bakan sayısı 20 veya 22. Bizde ise 36 'ydı. Biz gelir gelmez bakan sayısını 24'e düşürdük. Bu yeni bir şey değil, 8 buçuk yıl önce yine Ak Parti'nin yapmış olduğu bir icraattır. Tüm bu çalışmalarla tecrübelerle sistemin sağlıklı işlemesi için, çünkü bir konu var o konuyla üç bakanlık birden ilgileniyor. İşin hızlı ilerleyebilmesi için bir çok engel, bir çok bürokrasi var. Dolayısıyla vatandaş teknolojinin bu kadar ilerlediği bu çağda, işlerinin çok daha hızlı olmasını istiyor. Dolayısıyla geçmiş 8.5 yıllık tecrübenin ürünü olarak ortaya konulan ve daha öncede çok yoğun bir şekilde tartışılan bir projeydi. Ve genel başkanımız dün defalarca, 'Milletimiz bize 12 haziranda yeniden yetki verirse biz böyle bir çalışmanın daha iyi olacağını düşünüyoruz' dedi."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile