Yeni CHP kavramıyla dalga geçti

Yeni CHP kavramıyla dalga geçti

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, parti içinde yaşanan tartışmaları Arena programında değerlendirdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni yönetim listesinde Önder Sav’a görev vermemesi parti içinde sert tartışmaların yaşanmasına neden olmuştu. Bu kararın ardından Kılıçdaroğlu ve Sav, düzenledikleri basın toplantıları ile birbirlerine yüklendi ve CHP’de gerilim doruk noktasına çıktı. Ardı ardına yapılan açıklamalar ile ipler kopma noktasına gelmişti ki, Bülent Ecevit için düzenlenen anma töreni ikili arasında yaşanan tartışmaların durulmasına neden oldu.

Deniz Baykal, CHP’de yaşanan bu süreci Usta Gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Arena programında masaya yatırdı ve çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

MEMNUN OLDUM


CHP’de yaşanan tartışmaların son bulmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Deniz Baykal, “ Genel Başkan ve Genel Sekreter arasında yaşanan ağır suçlamalar herkesi şaşırttı. Bu açıklamaların ardından ortaya çıkan çatışmanın birdenbire sükunet ile sonuçlandırılmış olması herkesi memnun etti. Bu kadar büyük bir tartışmaya gerek yoktu. Partinin yetkili organları tarafından düzenlenen tüzük, günün ihtiyaçlarına daha iyi cevap verecek diye yapılmıştı. Bu tüzük çalışması CHP’ye yeni bir dinamizm ve ekip anlayışı getirecek diye böyle bir çalışma yapmıştık” dedi.

İSTİFA EDECEĞİMİ KİMSEYE SÖYLEMEDİM


Deniz Baykal CHP’de yaşanan tüzük tartışmalarını da değerlendirdi.

Yaptıkları tüzük çalışmalarının kurultay öncesi partiye zarar vereceğini düşündükleri için uygulamaya koymadıklarını dile getiren Baykal, “ Tam bu çalışmaları yaparken malum olay meydana geldi ve ben ayrılmak durumunda kaldım. Benim oradan ayırmaya kimse ikna etmemiştir. İstifa edeceğimi Önder Bey dahil önceden kimseye söylemedim” diye konuştu.

KURULTAY TOPLANMALIYDI


Biz hukuku ciddiyeti rehber edinmiş bir partiyiz, ancak genel başkan değişimi sırasında bazı yanlışlıklar yapıldı diyen Baykal sözlerine şöyle devam etti: “ Yeni genel başkanın partiyi şekillendirme konusunda seyirci konumunda kalması, bazı sorunlara yol açtı. Referanduma kadar herkes bu süreci izledi. Başsavcılığın dikkati bizim bu zaaflarımıza yönelmeye başladı. Başsavcılık 15 gün süre verdi. Başsavcılığın tüzük uyarısından sonra bizim derhal kurultayı toplamamız gerekiyordu. Referandumdan hemen sonra kurultaya gitmiş olsaydık sorunlar çözülmüş olacaktı.”

CHP KAMUOYUNDA GÜVENSİZLİK ORTAMI YARATTI


CHP’de yaşanan son tartışmalar kamuoyunda bir güvensizlik ortamı yarattı diyen Baykal, “ Parti içinde yaşanan kriz sıkıntı doğurdu. Toplanan imzalar ile kurultay çağrısı yapıldı. Genel Başkan olmadan toplanan toplantıda 59 kişinin imzası ile kurultay kararı alındı. Asıl iş bu yaşananların sorgulanması” diye konuştu.

KOÇ NEDEN KALİTELİ KOÇ OLSUN


CHP lideri Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen yeni CHP kavramı hakkında da konuşan Deniz Baykal, “ Üç yıl önceki CHP ile şuan ki CHP birbirinden farklıdır. Zamana ayak uydurmak için değişim yapmalısınız. Hayat sürekli değişiyor. Yanlış olan yeni CHP lafıdır. Bu kavram bana hakiki koç kavramını hatırlatıyor. Koç işi doğru düzgün giderken neden hakiki koç olarak değiştirsin. Böyle bir kavram ihtiyacı arayışlarına neden giriyorsunuz bu yanlış. Bu iyi bir söylem değil” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile