Yeni Dogum Yapan Kedinin Ayagina Tugla Düstü, Yavrulariyla Birlikte Ameliyata Alindi

Yeni Dogum Yapan Kedinin Ayagina Tugla Düstü, Yavrulariyla Birlikte Ameliyata Alindi

Zonguldak’ta yeni dogum yapan kedi ayagina tugla düsmesi sonucu yaralandi. Ayaginin kesilmesine karar verilen sokak kedisi basarili bir ameliyatla sagligina kavustu.

Zonguldak merkezde geçtigimiz günlerde hayvan severler tarafindan beslenen ve yeni dogum yapan sokak kedisinin ayagina bir insaattan tugla düstü. Hayvanseverlerin durumu fark etmesi üzerine, kedi yavrulariyla birlikte hemen kent merkezindeki veteriner hekime getirildi.

Klinikte iddiaya göre kedinin kurtarilabilmesi için ampute edilmesine karar verildi.

Ancak hayvansever kedinin ayaginin kesilmesine razi olmayarak kediyi bir baska klinige getirdi.

Veteriner Hekim Önder Alkan tarafindan muayene edilerek tomografisi çekilen kedi hemen ameliyata alindi. Basarili bir ameliyat geçiren sokak kedisi sagligina kavusarak, gözetim altina alindi.

Veteriner Hekim Önder Alkan, “Ayaginin üzerine tugla düstü, ayagi parçalaniyor. Daha sonra hastamiz dogum yapiyor. Ara içerisinde ayak tedavi edilmeye çalisiyor. Tedavi de basarili olmuyor alçi falan takiliyor. Yeni bir tomografi tetkikleriyle kiriklarin nasil olacagini ne yapilabilecegini tespit ettik. Operasyona aldik, 4 tarak kemigi kirilmisti. Kemikler parçalanmisti. Tomografinin de bize verdigi kolaylikla ameliyata aldik. Ameliyat sonrasi kedimiz su anda basmaya basladi.

Ayak kisaca kesilmekten kurtuldu. Su anda yavrularina bakiyor gayet saglikli. Bugün taburcu edecegiz. Sokak hayvani bakan arkadaslar var. Ilgilendikleri için tesekkür ediyoruz. Sokakta kalmis olsaydi telef olacakti. Bir uzvunun kesilmesi ile alakali belli kriterler var. Tuglanin çok büyük olmasi, orada ki dokunun tamamen bozulmasi, damarlarin ve sinirlerin hasar görmesi, o bölgeye tutan kemiklerin tamamen kirilmasi, tek kirik olmamasi. Bu ileri görüntüleme teknikleri gerektiriyor. Bu tetkikleri yaptiktan sonra ameliyata alip kurtarilip, kurtulamayacagina karar veriyorsunuz. Yoksa normal bir röntgenle bu is maalesef olmuyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile