Yeni Dönemin Ilk Ders Zilini Vali Hacibektasoglu Çaldi

Yeni Dönemin Ilk Ders Zilini Vali Hacibektasoglu Çaldi

2023-2024 Egitim Ögretim yili ilkögretim haftasi kutlama programi Zonguldak Ilkögretim Okulu bahçesinde yapildi.

Kutlama programa, Zonguldak Valisi Osman Hacibektasoglu, Il Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Il Jandarma Komutani Vekili Albay Orhan Kas, Zonguldak Belediye Baskani Selim Alan, AK Parti Milletvekili Muammer Avci, Milli Egitim Müdürü Osman Bozkan, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hakan Yüksel, Il Saglik Müdürü Ertugrul Günes, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Program saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin’in mesaji okundu. Günün anisina birinci sinif ögrencileri siirler okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konusmayi yapan Il Milli Egitim Müdürü Osman Bozkan, “Pazartesi günü uyum haftasinda okul öncesinde ilkokul birinci siniflarimizla baslayip bir haftalik heyecanin ardindan bugün bütün siniflar düzeyinde iki bin yirmi üç, iki bin yirmi dört egitim ögretim yilina baslamanin Sevgili Ögrencilerimize kavusmanin heyecani ve bu mutlulugu içerisindeyiz. Zonguldak Il Milli Egitim Müdürlügü olarak tüm egitim camiamiz adina hos geldiniz diyor hepinizi saygiyla selamliyorum. Ülkemiz genelinde bugün milyonlarca ögrencimiz okullariyla bulusurken Ilimiz Zonguldak’ta örgün ve yaygin egitimle birlikte toplam yüz binin üzerinde ögrencimiz yedi bin bes yüz üzerinde ögretmenimiz okullarimizla bulusarak yeni egitim ögretim yilinda ders basi yapiyorlar. Egitim Bir toplumun gelecegini belirleyen bir süreç bir memleket meselesidir. Türk egitim sistemimiz tüm vatandaslarimizi Türk Milli Egitiminin temel hedeflerinden biri olan fikri hür, vicdani hür, irfani hür nesilleri iyi insan, iyi bir vatandas olarak yetistirilmesi görevini üstlenmistir. Bu görev dahilinde egitim ve ögretimdeki en önemli hedefimiz çocuklarimizin yetenek ve ilgileri dahilinde zihinsel, ruhsal, sosyal girisimlerine öncelik edip milli manevi, ahlaki ve evrensel degerlere bagli vatanini, milletini seven bireyler olarak yetistirmektir" dedi.

Ögrencilerden olusan müzik korosu ve halk oyunlari gösterisi yapildi. Program Vali Osman Hacibektasoglu’nun ders zili çalmasiyla sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile