Yeni Egitim Ögretim Yili Hazirliklarinda Sona Gelindi

Milli Egitim Bakanligi, 2021-2022 egitim yilinin tamamlanmasinin hemen ardindan baslattigi yeni egitim yili hazirliklarini hiz kesmeden sürdürüyor.

Yeni insa edilen ve güçlendirilen 450 egitim binasinda 6 bin 766 derslik, 2022-2023 egitim ögretim yilinda ögrencilerin hizmetine açilacak. Bakanlik, bunlara ek olarak 889 yeni okulda 14 bin 697 dersligin insasina, 3 bin 709 derslikli 331 binada ise güçlendirme çalismalarina devam ediyor. Bunun yani sira 4 bin okulun dogal gaz dönüsümü çalismalari için gereken tedbirleri, enerji verimliligi iyilestirmeleri, çati onarimi, islak zemin tadilati, engellilerin erisimini saglayacak altyapisi gibi ihtiyaçlari karsilandi.

“Çocuklarimizi, modern, teknolojiyle uyumlu okullarda karsilamak için tüm imkanlarimizi seferber ettik”

Konuya iliskin yaptigi degerlendirmede yeni egitim ögretim yili hazirliklarini eksizsiz tamamlamak için çalismalari yaz tatilinin ilk haftasinda baslattiklarini animsatan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, sunlari kaydetti:

“12 Eylül Pazartesi günü çocuklarimizi ihtiyaçlari giderilmis, depreme karsi güvenli, teknolojiye uyumlu, çevre dostu, modern mimaride okullarla karsilamak için Bakanlik olarak tüm imkanlarimizi seferber ettik. Yaklasik 4,5 milyar liralik bir yatirim okul zilinden önce tamamlanmis olacak. Bunun 2,2 milyar liralik tutari yeni okullarin yapimi, 1,5 milyar lirasi onarim ihtiyaçlari, 700 milyon lirasi ise binalarimizin depreme karsi güçlendirilmesine için ayrildi.”

Temel Egitimde 10.000 Okul Projesi çerçevesinde 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sinifi açilacagini hatirlatan Bakan Özer, su ana kadar bin 400 yeni anaokulu ve 10 bin 100 yeni ana sinifinin ögrencilerin egitim hayatlarina ilk adimlarini atmalari için hazirlandigini belirtti.

Özer, “Bu yil sonunda hedefimize ulasmis olacagiz. Böylece okul öncesi egitimde çok önemli bir adimi da atmis olacagiz. Her çocugumuzun okul öncesi egitim almasi ve egitimde firsat esitligini artirmak için çalismaya devam edecegiz” diye konustu.

Proje çerçevesinde yeni açilan ana siniflari ve mevcut olanlarin donatim ve onarimi için küçük onarimlari ve donatimi, ilkokul ve ortaokullarin matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler dersi araçlari ile derslik donatimi gibi giderleri için de illere ödenek gönderildi.

Ögrencilere depreme karsi güvenli, estetik, erisilebilir, teknolojiye uyumlu, çevre dostu, modern mimaride yeni okullar kazandirma çalismalari dahilinde 2022-2023 egitim ögretim yili basinda 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açilacak.

Depreme karsi güçlendirilerek 2022-2023 egitim ögretim yili basinda kullanima hazir 252 okulda 3 bin 161 derslik hizmete alinacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile