Yeni Elazig Stadyumu Yil Sonunda Hazir

Yeni Elazig Stadyumu Yil Sonunda Hazir

Elazig’da 2018 yilinda yikilan Atatürk Stadyumu’nun yerine yapilan 20 bin 23 kisi kapasiteli Yeni Sehir Stadyumu’nda çalismalar son asamaya geldi.

Elazig Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Yeni Sehir Stadyumu’nun devam eden isleri hakkinda açiklama yapti. Sehrin en büyük spor yatirimlarindan olan Elazig Yeni Sehir Stadyumu’nun insaatinin kapali spor salonu, içerisinde okçuluk, halter, güres, tekvando, boks, bilardo salonlari, kafeteryalari, sosyal donatilari ve idari binadan olusan büyük bir kompleks olarak devam ettigi belirtildi. Açiklamada, "Prekast dis cephe kaplama, spor salonu ve stadyum içerisindeki alçipan, seramik, cam kaplama isleri ile dogalgaz, elektrik ve mekanik isleri büyük bir hizla devam etmektedir. Stadyumumuzun çati kaplama kismi devam etmektedir. Özellikle kapali tribün üzerindeki çati kaplama isi hizla devam ediyor. Yaklasik bir ay içerisinde tüm stadyumun çatisinin kapanmasini planliyoruz. Ekim ayi gibi drenaj, stadyumun çim zemini, stadyum ve spor salonunun koltuk montajlarina baslanacaktir. Hedefimiz büyük bir aksilik olmazsa yil sonunda bitirmis olmak" denildi.

"Bir kompleks insa ediyoruz"

Elazig Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdulsamet Eren de, "Sehrimizin gözde bir spor merkezi olmasi anlaminda Yasayan Sehir Stadyumu olarak her branstan antrenman salonlari akabinde genç ofislerimizle sosyal bir ortam olusturmayi hedefliyoruz. Alisilmisin disinda sadece futbol müsabakalari için degil, faaliyetlerini yürüttügümüz bir çok branstan müsabakalarin da olacagi ve bunlari tek çati altinda topladigimiz bir kompleks insa ediyoruz. Sehrimizin sporuna ve gençlerimize hayirli olmasini temenni ediyorum. Ben basta Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu’na Elazig Valimize, milletvekillerimize, Belediye Baskanimiza ve il baskanimiza sükranlarimi sunuyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile