Yeni Fındık Hasad Sezonu

Ordu - Ordu Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ayhan Kaymaz, fındığın bir devlet politikası olduğunu ve sorunların giderilmesi için devletin çözüm üretmesi gerektiğini bildirdi.

Kaymaz, yaptığı yazılı açıklamada, yeni fındık hasad sezonuna kısa bir süre kala yıllardır var olan sorunların halen devam ettiğini belirtti.

Milli fındık politikasının oluşturulması gerektiğini ifade eden Kaymaz, şunları kaydetti:

"Yeni bir fındık sezonu geliyor. Geçen yıl fındık ile ilgili konuştuklarımızın aynısını maalesef bu yıl da konuşuyoruz. Aynı sorunlar, aynı tespitler, aynı gerekçeler, aynı psikolojik harekat, aynı yetkililer tarafından sıralanmaya devam ediyor. Hatta son 20 yıla bir göz gezdirelim, bugünkü tespitlerin 20 yıldan beri tekrar tekrar söylendiğini ama nedense çözülmediğini, daha doğrusu çözülmek istenmediğini görmekteyiz. Fındık bir devlet politikasıdır. Sorunların giderilmesi için devlet çözüm üretmelidir. Psikolojik harekât artık son bulmalıdır. Yetkililer psikolojik yönlendirici ve etkileyici demeçler vermek yerine, yaşanan sorunların giderilmesi, fındık fiyatının iyi olması, milli fındık politikasını oluşturmak için gereken çabayı göstermeliler."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile