Yeni Kalple Hayata 'Merhaba'

Yeni Kalple Hayata 'Merhaba'

Izmir’de kalp yetmezligi sikâyetiyle tedavi gören 2 yasindaki Asel Lina Adiyaman’a, basarili bir operasyonun ardindan kalp nakli yapildi. Yapilan nakil sonrasi küçük kizin saglik durumu hizla normale dönmeye basladi.

2 yil önce kalp yetmezligi sikâyetiyle hastaneye basvuran 2 yasindaki Asel Lina Adiyaman, Ege Üniversitesi Tip Fakültesi (EÜTF) Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Mustafa Özbaran, Prof. Dr. Tahir Yagdi, Prof. Dr. Yüksel Atay, Prof. Dr. Çagatay Engin, Dr. Ögr. Üyesi Osman Nuri Tuncer, Çocuk Yogun Bakim Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Bülent Karapinar ve Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dali ögretim üyesi Prof. Dr. Zülal Ülger’den olusan ekip tarafindan gerçeklestirilen operasyonla yeni kalbine kavustu. Minik Asel Lina’nin donörünün, Konya’dan bir vatandas oldugu ögrenildi.

Nakle 3 gün kala durumu kötülesti

Hastanin 4 aylikken miyokardit geçirdigini ve buna bagli olarak kalp yetmezligi gelistigini söyleyen EÜTF Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Mustafa Özbaran, “Hastamiz, yaklasik 2 yil önce geçirdigi sok sonucu hastanemizin yogun bakim ünitesine yatirilarak gerekli tedavileri yapildi. Bu süreç içinde pediyatrik kardiyoloji klinigimiz tarafindan takibe alinan hastamiz, mayis ayinda kötüleserek acil servise basvurdu. Kalp-Akciger Nakil Konseyimizin karariyla hastamiz kalp nakil listesine alindi. Daha sonra Konya’da donör bulunduguna dair haber aldik. Nakilin gerçeklesmesine 3 gün kala hastamizin saglik durumu kötüye gitti. Karaciger ve böbrek organlarinda kalp yetmezligine bagli olarak gerileme oldu. Karaciger yetmezligine bagli olarak kanama-pihtilasma sistemi de bozulmus halde olan hastaya tüm riskleri göze alarak nakil operasyonunu gerçeklestirdik. Hastanemiz Kalp Damar Cerrahisi Klinigi tarafindan yine ayni yasta bir kiz çocugunun bagislanmis olan kalbi, Konya Selçuk Üniversitesinden Saglik Bakanligina ait ambulans uçakla getirilerek basarili bir sekilde kalp nakli uygulandi. Hastamizin su an genel durumu iyi olup tüm kalp yetmezlik semptomlari geriledi” dedi.



Kalp Damar Cerrahisi ekibi, donör ailenin kendilerini çok iyi karsiladiklarini ve dualarla ugurladiklarini belirterek tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile