Duransoy, yaptığı yazılı açıklamada, kömürün kükürt ve kül oranı düşük olanlarının tercih edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.
Her yıl satılacak kömür kalitesini Mahalli Çevre Kurulu'nun belirlediğine değinen Duransoy, herhangi bir yasal sorunla karşılaşmamak için Kurul kararlarına uygun kömür alınmasının önemli olduğunu kaydetti.
Kömür alımı kadar depolanmasının da dikkat edilmesi gereken bir konu olduğuna işaret eden Duransoy, şu bilgileri verdi:
"Kömür deposunda havalandırma penceresi bulunmalı ve devamlı açık tutulmalıdır. Kömür kuru olmalı, üstüne kesinlikle su dökülmemelidir. Geçmiş yıldan kalan kömür, yeni kömürle karıştırmamalıdır. Kömür yığınının yüksekliği 1,5-2 metreyi ve eni 5 metreyi geçmemelidir. Aksi halde kömürünüz kendi kendine yanabilir. İçinde tahta, kağıt ve benzeri kolay tutuşacak madde olmamalıdır. Kömürün uzun süre depolanmasından kaçınılmalıdır (özel kısıtlamalar olmadıkça, 2 aylık rezerv yeterlidir). Açıkta depolamak yerine, üstü kapalı bir depo tercih edilmelidir. Kömür deposunun yönetiminde, önce giren kömürün önce çıkması kuralına uyulmalıdır."
Yeni Kömürü Eskisiyle Karıştırmayın
Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, kış aylarının yaklaşmasıyla kömür alımlarının hızlandığını belirterek, yeni kömürlerin eskisiyle karıştırılmaması gerektiğini bildirdi.