Yeni Kurulan Mahallede Vatandaslar Hizmet Bekliyor

Yeni Kurulan Mahallede Vatandaslar Hizmet Bekliyor

Bursa’da 30 Agustos Zafer mahallesi Site Yöneticileri ile Mahalle Muhtari Halil Özçoban’in katilimiyla sorunlar masaya yatirildi.

Nilüfer ilçesinde yeni kurulan 30 Agustos mahallesinde yeni yerlesim yeri olmasi sebebiyle bir takim sikintilar yasiyor. Mahalleye yapilmasi gerekenlerle alakali bir araya gelip toplanti yapan mahalle sakinleri bunlari yetkili birimlere aktarmak için fikir alisverisinde bulundu.

Toplantida konusan 30 Agustos Zafer Mahallesi Muhtari Halil Özçoban, "Mahalledeki eksiklerin arasinda Aile Hekimligi, yeni Pazar alani, taksi duragi, mahalle iletisim birimi, çocuk parklari, spor alani yürüyüs yollari, proje asamasinda bulunan Banka subesi ile ATM’leri, büyüksehir ve ilçe belediye kres yapimi, mahallede bulunan ilk ögretim ve ortaokulun kapasitesinin dolmasi nedeniyle yeni bir okul ihtiyaci var, toplu tasima araçlari yetersiz, bulvar, cadde ve sokaklar halen asfaltsiz durumda. Mahallemizde her geçen gün nüfus artisi yasaniyor. Mahallemizde halen 4 bin 780 kisi kayitli görünüyor. Kayitli olmayanlarla birlikte nüfusumuz 9 bin civarinda. Önümüzdeki ay okullar açilacak. Toplu tasima araçlarin minibüs tipi olmasi vatandasin yogun olacagindan dolayi sik sik tartismalara ve kavgalara meydan verecektir. BURULAS ve Özel Halk Otobüsleri dernegince tartisma ve kavgalara meyil verilmemesi için gerekli çalismalari gerekiyor. Yollarimiz büyüksehir ve ilçe belediyesince asfaltlanmalidir. Mahallemizde yeni pazar alani kurulmasi, Aile Hekimligi binasindaki eksiklerin tamamlanarak faaliyete geçirilmesi sürecinin hizlandirilmasi, taksi duragi yapilmasini, bir olan Çocuk parkina yenilerin eklenmesini, spor alani yürüyüs yollarinin arttirilmasini, proje asamasinda bulunan banka subesi ile ATM’lerin, Büyüksehir ve ilçe belediye kres yapimi, mahallede bulunan ilk ögretim ve ortaokulun kapasitesinin dolmasi nedeniyle yeni bir okulun yapilmasini, mahallemizde bulunan caddelerde kaldirimlarin yapilmasini ve ihtiyaç noktalarina hiz kesicilerinin yerlestirilmesi, hirsizlik olaylarin artmasi nedeniyle mahallemize sabit Bekçi istiyoruz. Genel seçimlerin yapilacagi 2023 yili yaklasiyor. Oy talep etmek için kapimiza siyasiler gelecek" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile