Yeni Müfredat Olusturulurken Ögretmenlerin Görüs Ve Önerileri Dinlenecek

Yeni Müfredat Olusturulurken Ögretmenlerin Görüs Ve Önerileri Dinlenecek

Sivas Il Millî Egitim Müdürü Necati Yener, Millî Egitim Bakanliginca kamuoyunun görüsüne sunulan “Türkiye Yüzyili Maarif Modeli" gündem maddesiyle, merkez okul müdürleri ve egitim sendikalarinin temsilcileri ile bir araya geldi.



Fidan Yazicioglu Kültür Merkezinde gerçeklestirilen toplanti, Sube Müdürü Mesut Kas’in yeni müfredat taslagini konu alan sunumu ile basladi.

Kas, uzun soluklu ve kapsamli bir hazirlik sürecinin ardindan kamuoyunun görüsüne açilan yeni müfredat taslaginin detaylari hakkinda bilgi verdi.

Sunumun ardindan konusan Millî Egitim Müdürü Necati Yener, yeni müfredatin 1 haftalik aski sürecinde alinacak görüs ve önerilere göre revize edilecegini hatirlatti. Tüm egitim camiasinin bu sürece katki saglamasi gerektigini belirten Yener, “Bakanligimiz, katilimci bir müfredat olusturmak için, yürüttügü hassas çalismalari kamuoyunun da görüsünü aldiktan sonra neticelendirecek. Ögretmenlerimizin bu süreçteki görüs ve önerileri çok önemli. Hem çocuklarimizin, hem de ülkemizin gelecegi için hayati önem tasiyan bu çalismaya katki saglayalim ” dedi.



Yener, sürecin daha etkin bir sekilde duyurulmasi, ögretmen, ögrenci ve velilere daha anlasilabilir sekilde aktarilmasi için okul müdürlerinden gereken hassasiyeti göstermelerini istedi. Türkiye Yüzyili Maarif Modeli’nin, bütüncül egitim yaklasimini merkeze alan, beceri odakli ve sadelestirilmis içeriklerle ögrencilere ilgili konuyu derinlemesine ögrenme imkâni taniyan yeni yaklasimlari bünyesinde barindirdigini belirten Yener, üniversite sinavinda sorulacak sorularin tamaminin, ögrencilere dagitilan ders kitaplari ve müfredattan çikacagini da belirtti.



Daha sonra, okullarin bakim ve onarim çalismalarinin yaz tatili sürecinde tamamlanmasini saglayacak sekilde gerekli hazirliklarin ivedilikle planlanmasi, yurt disi gezilerinin takibinin düzenli bir sekilde yapilmasi, pansiyonlarin doluluk oranlari, tasimali egitim, okullarda gerçeklestirilecek tören ve etkinlikler, sosyal sorumluluk projeleri, ögrencilerin okula devam-devamsizliklarinin takibi, LGS ve YKS hazirlik çalismalari, Destekleme ve Yetistirme Kurslari, MEB Ortaögretim Genel Müdürlügünce hizmete sunulan ve zengin egitim içeriklerinin yer aldigi OGM Materyal platformunun etkin bir sekilde kullaniminin saglanmasi ve Millî Egitim Bakanliginca yürütülen proje/çalismalarin ildeki uygulamalari konu basliklarina deginildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile