Yeni Müfredat Taslagi Hazirlandi

Milli Egitim Bakanliginca tüm ögretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyili Maarif Modeli" yeni müfredat taslagi hazirlandi.

Türkiye Yüzyili Maarif Modeli, on yillik uzun soluklu bir çalismanin ürünü olarak ortaya çikti. Müfredat hazirlik sürecinde çok uzun görüs alisverisleri ve kamuoyundaki yansimalar üzerinden analizler yapilarak, toplantilar düzenlendi.

Elde edilen birikim, geçen yil yaz aylarinda bir veri olarak alindi ve bu veriler sistematik hale getirildi.

Modelin beceriler çerçevesi olusturulurken akademisyen, ögretmen ve diger egitim paydaslarinin katilimiyla 20 çalistay düzenlendi.

Sonrasinda her bir ders için olusturulan ekipler, yüzlerce toplanti yaparak müfredatin hazirliklarini tamamladi. Yaz aylarindan bugüne kadar binden fazla ögretmen ve akademisyen ile toplantilar düzenlendi.

260 akademisyen ve 700’ün üzerinde ögretmen bu toplantilara sürekli katilim gösterdi. Bunun disinda ilave olarak görüslerine basvurulan akademisyenler ve ögretmenlerle birlikte binin üzerinde egitim paydasi ortak çalisti. Bakanlik merkez teskilatindaki bütün birimler de müfredat için yogun çalisma yürüttü.

Bir haftalik aski sürecinin ardindan “Türkiye Yüzyili Maarif Modeli”, Talim ve Terbiye Kurulu Baskanliginca son elestiri, görüs, öneri ve paylasimlar dogrultusunda revize edilecek ve son sekline ulasacak. Yeni müfredat, gelecek egitim ögretim yilindan itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sinif, ortaokul besinci sinif ve lise dokuzuncu siniflarda kademeli sekilde uygulanmaya baslanacak.

Yeni müfredat taslagi, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüsüne sunuldu. Yeni müfredat taslagi için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüs bildirilebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile