Yeni Nesil Aydinlatma Projektörleri Gaziantep'te

Yeni Nesil Aydinlatma Projektörleri Gaziantep'te

Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi (EBRD) tarafindan yesil sehir ilan edilen Gaziantep’te, çevre dostu projelerini bir bir hizmete alan Büyüksehir Belediyesi, kentte bulunan eski tip yüksek aydinlatma projektörlerini enerji verimliligi yüksek ve tasarruf saglayan led projektörlerle degistirdi. Bu çalisma sayesinde aylik ortalama 350 hanenin elektrik tüketimine denk gelecek bir tasarruf elde edildi ve sehrin yillik elektrik ihtiyaci 336 bin kilovat azaltildi.

Sehrin yesile geçiste kapsamli bir yatirim programina dahil edilmesi için Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi (EBRD) ile güçlerini birlestiren Gaziantep Büyüksehir Belediyesi (GBB), eski tip yüksek aydinlatma projektörlerini, enerji verimliligi yüksek ve tasarruf saglayan led projektörlerle degistirildi. Kentin yillik elektrik ihtiyaci 336 bin kilovat azaltilarak hem tasarruf saglandi hem de eski tip projektörlerin yerini doga dostu yeni nesil ürünler aldi. Proje kapsaminda toplamda 24 adet aydinlatma direginde degisim yapildi.

Yeni yilda kentte tasarrufun önünü açan yeni nesil led projektörlerin yapimina kalan 13 aydinlatma direginde de GBB Kent Estetigi ve Yesil Alanlar Daire Baskanligi ekiplerince devam edilecek. Böylelikle Gazi sehrin çevre dostu kent imaji güçlenecek ve yeni ürünlerle daha az güç harcanarak caddeler daha aydinlik hale gelecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile