Yeni Nesil 'Bilisim Teknolojileri' Sinifinda Gelecege Hazirlanacak

Yeni Nesil 'Bilisim Teknolojileri' Sinifinda Gelecege Hazirlanacak

Erzincan’da ’Dijital Kanatlar’ projesi çerçevesinde olusturulan Bilisim Teknoloji sinifinda ögrenciler, kendi problemlerine teknolojik olarak çözüm getirerek 21. yüzyil becerilerini kazanacak.

Milli Egitim Bakanligi Temel Egitim Genel Müdürlügü ’Dijital Kanatlar’ projesi çerçevesinde Cumhuriyet Ortaokulunda Dijital Kanatlar Atölyesi açildi. Dijital Kanatlar Projesi ile, Milli Egitim Bakanligi kazanimlari çerçevesinde hazirlanan egitim içerikleri ile ögrencilere 21. yüzyil becerileri kazandirmak hedefleniyor. Proje, dijital dünyanin egitim sistemine getirdigi yenilikleri özümseyerek, ögrencilerin yeniden yorumlayabilmesinin önünü açiyor. Ögrenciler önce kendi arlarina konusup ihtiyaç, problem hissedecek, bunu çözebilecekleri araçlarla tanisacaklar ve problemi çözmek için gelistirdikleri ürünleri kendileri üretecek.

Dijital Kanatlar Atölyesi açilisina katilan Il Millî Egitim Müdür Vekili Murat Demir yapilan proje sayesinde ögrencilerin teknolojiyi yakalayacaklarini belirterek emegi geçenlere tesekkür etti.

‘Çocuklar kendi problemlerini teknoloji ile çözecek’

Teknoloji ve Tasarim Ögretmeni Nese Aslan proje hakkinda gazetecilere yaptigi açiklamada, daha önceleri planlanan projenin pandemi süreci nedeniyle ertelendigini, gayelerinin ise 21. yüzyilda teknoloji ile çocuklarin gelisiminin saglanmasinin oldugunu belirterek, “Projemiz 2019 yilinda pandemi süreci döneminden önce basladi.

Araya pandemi girince proje durduruldu. Daha sonra bu sene tekrardan çalismalar basladi.

Projede 81 ilde 81 okulda 5, 6 siniflar bilisimi 7 ve 8’nci siniflar teknoloji ve tasarim olmak üzere bütün çocuklar dahil edildi. Projemizde kodlama, tasarim, degisik fikirler ortaya atip çizim yapiyoruz, robot yapmayi hedefliyoruz. Günlük hayatta ki problemleri çözmek için basit tasarimlar yapacagiz. Bunlarin hepsinin çiktisini çocuklar 3D yazicilardan alabilecekler. 3 boyutlu çizimler yapabilecekler. Amacimiz 21. yüzyil becerilerini çocuklara kazandirmak. Çocuklarin kendi problemini kendisinin çözebilmesini saglamak aslinda. Günlük hayatta karsilastigi problemlerle baslayip bunu genel hayatlarina yaymayi düsünüyoruz” dedi.

Dijital Kanatlar Atölyesi açilisina Il Millî Egitim Müdür Vekili Murat Demir, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Ferhat Albayrak, sube müdürleri ve egitim yöneticileri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile