Yeni Oto Terminal Binası’nda Çalışma Başladı

Yeni Oto Terminal Binası’nda Çalışma Başladı

Manisa Belediyesi’nin kentin ihtiyacı doğrultusunda ortaya çıkardığı Yeni Oto Terminal Projesi’nde ihale prosedürünün tamamlanmasıyla birlikte çalışma başladı.

Zeminde Manisa’da ilk kez ‘jet grouting’ sistemi kullanıldığını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, toplam 2 bin 797 tane kullanılacak olan sistemin yüzde 95’inin zeminde kullanıldığını söyledi.

Çalışmaların hızla devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, 2013 yılının yaz aylarında Manisa’nın yeni Oto Terminal binasına kavuşacağını söyledi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yeni Oto Terminal Binası inşaat çalışmalarını inceledi. İncelemeye Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil ve Cem Çöllü de eşlik etti. Çalışmayı yürüten yüklenici firma yetkilileri, mühendisleri ve Belediye teknik elemanlarından çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’da ilk kez uygulanan ‘jet grouting’ sisteminin ayrıntılarını da yetkililerden dinledi. Yeraltı su seviyesinin yüksek olduğu gevşek zeminlerde kazık uygulamalarında zorluklar yaşanması ve uygulamaların ekonomik olmaması nedeniyle bu yöntemin uygulandığını ifade eden Başkan Ergün, “Bu tür gevşek veya sıkıntılı zeminlerde jet grouting yöntemi uygulamanın hızlı ve ekonomik oluşu nedeniyle tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Biz de Manisa’da ilk kez Yeni Oto Terminal Binası projemizde bu uygulamayı kullanıyoruz. Toplamda 2 bin 797 adet zeminde kullanılacak olan jet grout’ların 2 bin 292 tanesi binanın altına gelen kısmı tamamlandı” dedi.

“2013 YAZINA HAZIR OLACAK”

Yüklenici firma müteahhidi ile işin bitim süresi konusunda görüş alışverişinde de bulunan Başkan Ergün, müteahhidin işin ihale bitim süresinden önce Yeni Oto Terminal Binası inşaatını tamamlayacağı sözünü aldıklarını söyledi.

Manisa’nın ihtiyacı olarak gördükleri Yeni Oto Terminal binasının yapımı için uzun süredir birçok prosedürle boğuştuklarını, nihayetinde işin yapımına başlandığını dile getiren Başkan Ergün, “Bugün de gördüğümüz üzere, çalışmalar oldukça seri bir şekilde devam ediyor. Kentimizde yetersiz kalan mevcut otogarın yerine Manisa’mıza yakışır, büyük ve modern yeni oto terminalimizi 2013 yılının yaz aylarında hizmete açmayı istiyoruz. Umarım Manisa’mız için hayırlı olur” diye konuştu.

“MANİSA’YA YAKIŞIR”

Hava koşullarının elveriş olması durumunda hedeflenen tarihin de önünde projenin tamamlanacağını düşündüklerini ifade eden Başkan Ergün, Yeni Oto Terminal Binası ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yeni Otogar’da toplamda 11 bin 200 metrekare’lik kapalı alanda bekleme salonu, 18 adet gişe, restaurant, 6 adet fast-food bölümü, 45 adet dükkân ve yönetim katı yer alacak. Yarı açık alanda ise peronlar, araç park yerleri ve 140 araçlık özel araç otoparkı bulunacak. Yani büyükşehir olma yolundaki kentimize yakışır bir oto terminal binası olacak.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile