Yeni Seçilen TVHB Merkez Konseyi Ilk Oda Baskanlari Toplantisini Gerçeklestirdi

Göreve yeni baslayan Türk Veteriner Hekimleri Birligi (TVHB) Merkez Konseyi’nin davetiyle, Ankara’da ilk oda baskanlari toplantisini gerçeklestirdi.

Türk Veteriner Hekimleri Birligi Merkez Konseyi’nin (TVHB) daveti ile 56 veteriner hekimler odasinin baskan ve yöneticileri Ankara’da toplandi. Yeni seçilen TVHB Merkez Konsey yönetimince düzenlenen bu ilk oda baskanlari toplantisinin gündem maddeleri daha önce oda baskanlarina gönderilen bir ankete yapilan geri dönüsleri degerlendirilerek belirlendi ve iki tam gün boyunca bu gündem maddeleri üzerinde degerlendirmeler yapildi. Toplantida veteriner hekimlik mesleginin uygulanmasi ve yasanan önemli sorunlar masaya yatirildi ve ortak akil ile çözüm yollari arandi.

Özellikle son 40 yillik süreçte veteriner hekimlerin hak ve yetki kayiplarina dikkat çekilen oda baskanlari toplantisinda egitim, istihdam, etik ve deontoloji, meslek odalarinin kurumsallasmasi, farkli alanlarda çalisan meslektaslarin özlük haklari, serbest veteriner hekimlerin sorunlari, e-reçete, ITS, ATS, Pet-Vet protokolü ve aksakliklari, gida isletmelerinde ve yerel yönetimlerde çalisan veteriner hekimlerinin karsi karsiya kaldiklari sorunlar ile bunlara yönelik çözüm önerileri tartisildi. Toplantida ayrica Türkiye’deki hayvanciligin ve üreticilerin içinde oldugu zor durum da degerlendirildi.

“Yasanan olumsuzluklar toplum ve çevre sagligina, yetistiricilere, hayvanciliga ve ekonomiye zarar veriyor”

Toplantida üzerinde genis mutabakat saglanan nokta ise ‘Mesleki Hak ve Yetkilerin Talep Edilmesinde Izlenecek Takvimin Belirlenmesi’ oldu. Bu amaçla izlenecek takvim yakin zamanda mesleki kamuoyuyla paylasilacagi belirtilerek, yapilacak bilgilendirmede yasanan olumsuzluklarin toplum ve çevre sagligina, güvenilir ve yeterli gidaya, yetistiricilere, hayvanciligimiza ve ekonomimize zarar verdigine vurgu yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile