Yeni Sezon Mahsulü 'Ben Fistiklar' Tezgahlardaki Yerini Aldi

Yeni Sezon Mahsulü 'Ben Fistiklar' Tezgahlardaki Yerini Aldi

Gaziantep’te yeni sezon mahsulü ’ben fistiklar’ tezgahlardaki yerini aldi.

Gaziantep’te Antep fistigi hasadi baslarken, taze ben fistik da tezgahlarda yerini aldi. Ilk mahsul ürünlerin tezgaha çiktigi Antep fistigi 200 liradan satisa sunuldu. Geçen yila oranla rekoltenin yüksek olmasi sebebiyle fiyatlarda düsüs yasandi. Bu durum hem esnafin hem de vatandasin yüzünü güldürdü. Gaziantep’te esnaf olan Aziz Deniz, bu yil rekoltenin yüksek oldugunu ve bu yüzden fistik fiyatlarinin düstügünü söyledi.

Deniz, vatandaslarin kilolarca fistik aldigini da ifade etti.



“Müsterilerimiz fiyatlardan memnun”

Rekoltenin bu yil çok oldugunu söyleyen esnaf Aziz Deniz, “Fistik tezgaha indi. Islerimize hareketlilik geldi. Bu yil fistik çok olmasindan dolayi fiyatlar çok indirimli. Üreten köylüler bu durumdan memnun degil. Fakat biz esnaf olarak bu durumdan memnunuz. Çünkü satislarimiz çok iyi. Talep çok yogun. Taze fistigin agzinin açik olmasi iyidir. Agzi açik olan fistik lezzetli olur. Bu yil fiyatlari yüksek bekliyorduk. Fakat fiyatlar beklentimizin çok altinda oldu. Fistikta rekolte çok fazla. Biz bu durumdan çok memnunuz. Müsterilerimiz fiyatlardan memnun. Bu yil vatandaslar kilolarca fistik aliyor. Biz su an sadece fistik satiyoruz” dedi.



“Tezgahtaki fistiklarin hepsi gün içinde bitiyor”

Taze fistigin her gün bittigini belirten Deniz, “Bu fistiklari her gün halden taze bir sekilde aliyoruz. Tezgahtaki fistiklarin hepsi gün içinde bitiyor. Müsterilere günlük taze bir sekilde satiyoruz. 1 kilogram fistik 200 TL. Dün 220 TL’ye sattik. Gün geçtikçe fiyat düsüyor. Gelecek günlerde fiyat ne olur bilemiyoruz. Temennimiz fiyatlarin düsük olmasindan yana” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile