'Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli'

Bilkent Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Kireçci, İslamofobi'nin temelinin politik olduğunu, nerede bir terör eylemi olsa bedelini Müslümanlar'ın ödediğini belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli"nde konuşan Kireçci, komünist ve kapitalist ayrımının Sovyetler Birliği'nin aniden çökmesiyle ortadan kalktığını ve onların da kapitalist olmaya başladığını söyledi.

Kireçci, Sovyetler Birliği'nin kapitalist olmaya karar vermesiyle dünyada batıya karşı var olan tehdidin ortadan kalktığını dile getirdi.
Batı medeniyetinin "öteki" kavramıyla özdeşleştiğini anlatan Kireçci, "Bizim medeniyetimizde olmayan bir şey. Türkler olarak Avrupa'da dönen dolapların yüzde 95'ini anlamıyoruz. Paris'teki olaylarda 2-3 tanesi gitti, kaç kişi olduklarını, kim olduklarını bilmiyoruz. Fransız istihbarat şefi henüz bizimle bir şey paylaşmadı" dedi.

Kireçci, Hz. Muhammed'in karikatürlerinin çizilmesinden 3 yıl sonra katliamın yaşandığını, bölgede gerekli güvenlik önlemleri alındığı takdirde cinayet olayının önlenebileceğini ifade ederek, "Kim bu adamlar, nerede eğitim gördüler, kim bunların cebine para koydu, bunları anlamamız lazım" diye konuştu.

Avrupa'daki İslam düşmanlığını Müslümanlar'ın bozabileceğini vurgulayan Kireçci, İslamofobi'ye karşı en büyük silahın Müslümanlar'ın kendisi olduğunu belirtti.

Müslümanlar'ın kendi yaşadıkları ortamları, yaşam tarzları ve etraflarıyla olan ilişkileriyle İslam'a karşı oynanan oyunu bozabileceklerinin altını çizen Kireçci, şunları söyledi:
"İslamofobi'nin temeli politiktir. 'Müslümanlar gelecek bizi kıtır kıtır doğrayacak' diye bir şey yok. Nerede bir terör eylemi olsa bedelini, bin katını Müslümanlar ödüyor. Bu nasıl bir İslamofobi anlamakta güçlük çekiyorum. IŞİD'i kim kurdu, El-Kaide'yi kim destekledi, parasını, silahlarını kim verdi? Burada bir kurgu var. Kurgu şu, bir İslam korkusu olsun istiyorlar. Fransa'da resmi rakamlara göre 5 milyon, gayri resmi rakamlara göre ise 7 milyon Müslüman olduğu söyleniyor. Ne yani şimdi bu 7 milyon Müslüman'ı tek tek belirleyip dışarı mı atacaksın? Hadi diyelim Türkleri, Kürtleri, Arapları attınız. Müslüman olan Almanları ne yapacaksınız? Her yıl bin Alman Müslüman oluyor, bu korku endüstrisine rağmen."
Moderatörlüğünü siyaset bilimci Dr. Murat Yılmaz'ın yaptığı paneli çok sayıda vatandaş izledi. Panelde konuşmacılara ebru tablo hediye edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile