Yeni Üniversiteli Gençler Vali Koçdemir'i Ziyaret Etti

Yeni Üniversiteli Gençler Vali Koçdemir'i Ziyaret Etti

Vali Dr. Kadir Koçdemir bu yıl üniversiteye yeni adım atan Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi mezunlarını, Okul Müdürü Sırrı Kabadayı ve Okul Aile Birliği Başkanı Enver Tokmak’ı makamında kabul etti.

Üniversiteyi kazanan gençlerle sohbet eden Vali Dr. Koçdemir gençlere hayatları boyunca faydalı olacak bir takım bilgiler verip tavsiyelerde bulundu. Günümüz toplumunun her şeyin çok hızlı değiştiği bir süreci yaşadığını belirten Koçdemir, bu durumun iş hayatına da fazlasıyla yansıdığını söyledi.

Vali Koçdemir ayrıca ”Bizim babalarımız bir mesleğe girdiğinde aynı yerden emekli olurdu. Ancak şimdi aktif çalışma hayatında, yani 18-35 yaş arasında, 4-5 farklı meslek değiştireceksiniz ve muhtemelen aynı iş yerinde farklı statülerde bulunacaksınız” diyerek gençlere de seslendi.

Pek çok çalışma alanının kısa bir süre içinde geçerliliğini yitirdiğini bildiren Koçdemir, “Eskiden meslekler çok yavaş ortadan kayboluyordu. Artık hayat çok hızlı aktığı için bizim de buna hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bunun en güzel yolu bulunduğunuz konum ve statü ne olursa olsun elimizden gelenin en iyisini yapmaktır. Elbette bu hızlı değişim motivasyon ve moralinizi etkileyecektir. Önemli olan bu olumsuz etkiyi en aza indirmektir” dedi.

Çok çalışmanın insanı diri ve genç tuttuğunu da sözlerine ekleyen Koçdemir, çalışmayı spor yapmak gibi hayat tarzı haline getirmek hem bireylere yük olmayacağını hem de bireyleri toplum dışına savrulmaktan kurtaracağını anlattı.

Liseden üniversiteye geçen gençlerin bir takım farklılıklar yaşayacağını söyleyen Koçdemir, özellikle anne ve babadan ayrı kalmanın onlar için en büyük değişim olacağını belirtti.

Aynı zamanda lise hayatından farklı bir özgürlüğe sahip olacak gençlerin bilhassa ilk yıl elde ettikleri özgürlüğü ölçülü bir şekilde yaşayarak onların savrulmamalarını istedi.

Gelecek yaşamlarında başarılar dileyen Koçdemir, gençlere Yunus Emre Divanı kitabını hediye etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile