Yeni yılda alkol muayenesine vatandaştan ilginç tepkiler (Özel)

Yeni yılın ilk saatlerinde aşırı alkol alıp trafiğe çıkan sürücülerin önüne geçmek isteyen polis ekipleri gece boyunca çalıştı. Alkolü fazla kaçıran v

Yeni yılın ilk saatlerinde aşırı alkol alıp trafiğe çıkan sürücülerin önüne geçmek isteyen polis ekipleri gece boyunca çalıştı. Alkolü fazla kaçıran vatandaşlar ise, polise birbirinden ilginç cevaplar verdi. Kimi vatandaş, 'Böyle bir günde alkol muayenesi mi yapılır?' diyerek polise çıkışırken, kimi MİT için çalıştığını söyleyip ceza yemekten kurtulmaya çalıştı.

Yeni yılda alkol aldıktan sonra trafikte tehlike yaratan sürücülerin önüne geçmek için polis ekipleri gece boyunca birçok noktada uygulama yaptı. Alkol kontrolü yapan ekipler, alkollü sürücülere ceza kesip, kimi sürücülerin ehliyetine el koydu.

Alkolün de etkisiyle bilincini kaybeden sürücüler, karşılarında polisi görünce, birbirinden ilginç savunmalar geliştirdi. Ceza yememeye çalışan sürücüler çoğu zaman polisin işini yapmasını güçleştirdi. Polis ile vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

MİT'TE ÇALIŞTIĞINI SÖYLEYİP KURTULMAK İSTEDİ

Sürücülerden bazıları alkometreyi, plastiğe alerjisi olduğu gerekçesiyle üflemeyi reddederken, bazısı 'Yılbaşında alkol muayenesi mi yapılır?' diyerek polise çıkıştı. 590 TL'lik cezayı ödememek için kendisinin MİT için çalıştığını söyleyen bir sürücü ise 102 promil alkollü çıkınca polis ehliyetine el koydu. Trafik cezalarının yeni yılın gelmesiyle yükselmesinden haberlerinin olmadığını dile getiren bir sürücü ise, "Daha çok çalışır. Cezamızı öderiz." diye konuştu.

Alkollü araç kullanmanın cezasının 548 TL'den 590 TL'ye çıktığını ifade eden trafik polisleri ise cezanın 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda yüzde 25 oranında indirim uygulandığını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile