Yeni Yılı Asırlık Han ve Konaklarda Karşılayacaklar

Osmanlı döneminden kalan han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin yanında, geleneksel konakların bulunduğu Safranbolu ilçesi, yeni yıla "zamanda yolculuk" yaparak girmek isteyenler tarafından tercih ediliyor.

AA muhabirinin Karabük Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki ilçede, genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik şekillendirilmiş geleneksel konaklardan oluşan otel ve pansiyonlarda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı.
Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında gösterilen Safranbolu, 18'inci, 19'uncu ve 20'nci yüzyıl başlarında inşa edilen geleneksel Türk evleri ile tarihi dokuya sahip çarşıları, müze evleri, seyir terasları, arnavut kaldırımlı sokakları, eğlence yerleri ve misafirperverliği ile özellikle yılbaşı akşamları turistlerin en çok tercih ettiği kentler arasında bulunuyor.
- Vali Küçük
Karabük Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orijinal haliyle korunan eserlerin Safranbolu'yu açık hava müzesi haline getirdiğini, ziyaretçilerin tarihi mirasın içinde adeta zamanda yolculuk yaptıklarını söyledi.

Yeni yıla çeşitli renklerle aydınlatılarak, ışıl ışıl girileceğini ve yılbaşı için özel üretilen kilolarca lokumun misafirlere ikram edileceğini anlatan Küçük, "Yeni yıla zamanda yolculuk yaparak girmenin ayrıcalığını yaşamak isteyen, dünyanın her köşesinden insanlar ilçemizi tercih ediyor. Bu nedenle her yılbaşı akşamı yabancı turistlerin yanı sıra İstanbul, Eskişehir ve Ankara gibi büyük iller başta olmak üzere çok sayıda kentten misafirlerimizi ağırlıyoruz" diye konuştu.

Turizm beldeleri arasında en güzel yılbaşı programının ilçede yaşanacağını aktaran Küçük, sözlerini şöyle tamamladı:
"İnsanlar 2014 yılına tarihi mekanda girmeyi tercih ediyor. Tarihi bir kentte yeni bir yıla girmek misafirlerimiz için özel olacaktır. Yerel yöneticiler olarak misafirlerimizin her türlü gereksinimini karşılayacak bütün tedbirleri almış durumdayız. Yöremize ait yemekler menülerde hazır olacak. Vatandaşların yoğun bulunduğu alışveriş merkezlerinde, otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, eğlence yerlerinde, güvenlik birimleri tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınacak."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile