Yeni Zelanda Basbakani Ardern, Istifa Ediyor

Yeni Zelanda Basbakani Ardern, Istifa Ediyor

Yeni Zelanda Basbakani Jacinda Ardern, Subat ayinda görevi birakacagini açikladi.

Dünyanin en genç kadin basbakani olarak göreve baslayan Yeni Zelanda Basbakani Jacinda Ardern Subat ayinda görevi birakacagini açikladi.

Ayni zamanda Isçi Partisi liderligini birakacak olan Ardern, televizyonda yaptigi açiklamada 14 Ekim’de yapilacak genel seçimlerde yeni basbakana destek olacagini dile getirdi. Yaz tatili boyunca gelecege yönelik planlarini ve atacagi adimlari düsündügünü ifade eden Ardern, “Ne yazik ki gerekli enerjiyi bulamadim. Göreve devam edersem Yeni Zelanda’ya kötülük etmis olurum” dedi.

Verdigi kararin arkasindaki asil nedenin tartisilacagini bildigini dile getiren Ardern, “Bulacaginiz tek ilginç nokta, bazi büyük zorluklarla geçen 6 yilin ardindan benim insan oldugumdur” dedi.

Ardern, 7 Subat’a kadar görevi birakmis olacak. Ardern, 2017 yilinda 37 yasinda Basbakan olarak seçildiginde dünyanin en genç kadin basbakani olmustu. Ardern, eski Pakistan Basbakani Benazir Butto’nun ardindan görevdeyken anne olan ikinci Basbakan oldu.

Ayrica iktidardaki Isçi Partisi Pazar günü yeni liderini seçecek. Partinin liderlik koltuguna oturan isim, 14 Ekim’de yapilacak genel seçimlere kadar Basbakanlik görevini üstlenecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile