Yeniçaga Belediye Baskani Çaglar, Karaciger Nakli Ile Sagligina Kavustu

Yeniçaga Belediye Baskani Çaglar, Karaciger Nakli Ile Sagligina Kavustu

Bolu’nun Yeniçaga ilçesi Belediye Baskani Recai Çaglar, Inönü Üniversitesi Turgut Özal Tip Merkezi’nde 12 Mayis’ta yapilan karaciger nakli ile sagligina kavusarak taburcu oldu.

Karaciger rahatsizligi sebebiyle Malatya Inönü Üniversitesi Turgut Özal Tip Merkezi Karaciger Nakli Enstitüsü’ne basvuran Baskan Çaglar, Karaciger Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yilmaz’in kontrolünde 12 Mayis’ta gerçeklestirilen basarili bir karaciger nakli ameliyati ile sagligina kavustu.

Ameliyatin basarili geçtigini ve Baskan Çaglar’i taburcu etmekten mutluluk duyduklarini ifade eden Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, “Bolu Yeniçag Belediye Baskanimiz Recai Çaglar Beyefendiyi bugün taburcu ediyoruz. Recai Bey bize 26 Nisan’da karaciger tedavisi için geldi. Bu süreçte Sezai Hocam ve ekibimiz nakil karari verdiler. Recai beyin buraya ilk geldigi tarih ve ameliyat oldugu tarih arasinda önemli kanamalari oldu hemen kanamalara müdahale etti. Ameliyata girdigi gün ise hastanemize basvurdugu günden daha fazla sikintilari artmisti. Ameliyat çok basarili geçti” dedi.

Karaciger Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yilmaz da gerçeklestirilen nakil hakkinda bilgi vererek, “Recai bey yaklasik 1 ayi askin bir süredir bizim burada misafirimiz. 12 Mayis’ta karaciger nakli yaptik. Aslinda buraya gelis sebebi karacigere giden damarlardan bir tanesi tikaliydi. Karaciger damari tikali olan hastalarin karaciger nakil ameliyatlari çok zordur ve her merkezde yapilmaz çok komplike bir ameliyattir. Tabii bizim burada yaptigimiz ameliyatlarin çogu bu tarz zorlulugu içeren ameliyatlardir. Dolayisiyla Recai Bey burada hazirlanirken ameliyata enteresan olarak önce yemek borusundaki varisleri kanadi, sonra karaciger komasina girdi ve daha sonrada böbrek yetmezligi gelisti. Hemen karaciger naklini yaptik. Yaklasik birkaç gün yogun bakim periyodundan sonra durumu serviste takip ettik. Her sey iyi ve su anda kendisini saglikli bir sekilde taburcu ediyoruz” seklinde konustu.

Bashekim Doç. Dr. Adil Baskiran yapilan nakil sonrasi hastanin saglikli bir seklide taburcu edilmesinden mutluluk duyduklarini belirterek, “Bugün Bolu Yeniçag ilçemizden gelen güzel bir insani Recai Çaglar agabeyimizi Karaciger Nakli Enstitüsü’nde gördügü tedavi sonrasi bizden ayrilisinin mutlulugunu yasiyoruz. Bu ayriliklar güzel ayriliklar, bizleri birlestirip güçlendiriyor. Ülkemizin ve dünyanin her tarafina yeni dogum yeri Malatya olan insanlari gönderiyoruz” diye konustu.

Yenicaga Belediye Baskani Recai Çaglar da hastane yönetimine ve rektöre minnettar oldugunu belirterek, “Bir Malatyali olarak Prof. Dr. Ahmet Kizilay ve Bashekim Doç. Dr. Adil Baskiran, Prof. Dr. Sezai Yilmaz hocama minnettarim. Idare bakimindan rektörümüz ve bashekimimiz hastaneyi adeta bir fabrikanin bir motorun dislileri gibi tikir tikir isletmekte. Saglik açisindan da Sezai hocam Malatya’da degil Türkiye’de degil dünyada sözü geçen bir hekim olarak gögsümüzü kabartmaktadir” dedi.

4 yildir karaciger hastasi oldugunu ve Malatya’da sagligina kavustugunu belirten Çaglar, “Ben, karacigerimi 4 yildir takip ediyorum. Daha önceden de vardi ama 4 yildir her 3 ayda bir hastaneye gidiyorum orada takip altindayiz. Nakil için oraya yatis yaptik. 15 gün sonra konsey toplandi. Biz bu nakli yapamayiz dediler. Ben Malatya’yi Sezai hocami duymustum ama uzak dediler gidip gelmen zor olur. Donör de bulduk ve suanda sagligimiza kavustuk” ifadelerini kullandi.

"Bir Malatyali olarak Malatya’yi her yerde tanitacagim"

Karaciger Nakli Enstitüsünün saglik turizmi açisindan çok iyi bir yerde oldugunu ancak daha fazla yatirimi yapilmasi gerektigine deginen Çaglar, “Bu ekibin, Sezai hocanin degerinin çok iyi bilinmesi lazim. Burasi saglik Turizmi açisindan çok iyi yatirim yapilmali. Dünya buraya gelir saglik turizmi burada gelisir. Bir Malatyali olarak Malatya’yi her yerde tanitacagim. Allah yasamamiz için bir firsat daha verdi. Bundan sonra vatanimiz ve milletimiz için daha çok çalisacagiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile