Yenice'ye Modern Eğitim Yuvası

Yenice'ye Modern Eğitim Yuvası

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice beldesinde hayırsever iş adamı Hasan Çağlayan tarafından babası adına yaptırılan Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu ile Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi açılmak için gün sayıyor.

Daha evvel beldeye cami de yaptıran İnegölspor eski başkanlarından Hasan Çağlayan, bu kez eğitime okula kazandırdı. Bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen bina 6 bin metrekare kapalı alana sahip. 24 derslikten oluşan binada iki okulun öğrencileri eğitim görecek.

Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu ile Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulunan İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, her iki okulu da çok beğendi. Baştürk, Yenice’nin bu okullarla birlikte iki okul daha kazandığını belirterek, “Bu konuda kurucu müdür arkadaşımızı görevlendirdik. Alty apı çalışması devam ediyor. Bakanlığımızdan donanımını temin ediyoruz. Birkaç eksiğimiz var, en kısa zamanda Yenice bölgemizdeki ortaokul öğrencilerinin nakillerini buraya alacağız” dedi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERE İŞ İMKANI

Baştürk, Kaynaştırma Eğitim Müdürlüğü ortaokul diploması alan hafif engelli öğrencilerin kendi bünyesinde burada mesleki eğitim göreceklerine ve 4 yıl sonra meslek lisesi mezunu olacaklarına işaret etti. Ortaokul bölümüne bu yıl yaklaşık 200 civarında öğrenci alınacağını vurgulayan Baştürk, “Ama önümüzdeki yıl burada 400 civarında ortaokul öğrencisinin eğitim öğretim görmesini bekliyoruz. Engelli öğrencilerimizi de lise birinci sınıftan itibaren alacağız. Engelliler sınıfında 10 kişiden fazla öğrenci bulunmuyor. Biz bu yıl 3 sınıf açmayı düşünüyoruz. 30 öğrenciyle başlayacağız, ancak talep olursa 4 sınıf da yapabiliriz. Bunlar ikinci sınıfa geçtiğinde alttan tekrar öğrenci alacağız. Dolayısıyla 4 yıl sonra lisemizde yaklaşık 150 öğrenci olacak” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile