Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan Açiklamasi 'Emeklilere Reva Görülen Zam, Haksiz Ve Adaletsiz'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan Açiklamasi 'Emeklilere Reva Görülen Zam, Haksiz Ve Adaletsiz'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, emeklilere yapilan zamla ilgili, "Emeklilere reva görülen zam, haksiz ve adaletsiz" dedi.

Yaptigi yazili açiklamada en düsük emekli maasinin 12 bin 500 liraya çikarilmasinin beklentileri karsilamadigini ifade eden Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, açlik sinirinin çok altindaki maaslarla adeta süründürülen emeklilere yapilan bu zammin hükümetin adaletsiz tutumunu bir kez daha gözler önüne serdigini belirtti.

Erbakan, emeklilerin geçim sikintisina dikkat çekerek, "10 bin TL ile geçinemeyen emeklimizin 12 bin 500 TL ile geçinmesini beklemek ya bir akil tutulmasiyla ya da milletin derdinden derin bir kopusla açiklanabilir" ifadelerini kullandi.

“Geçen yila göre vergilerde yüzde 120 ila 200 artis yapildi”

Vergilerde yapilan artis ve zamlarin emeklilerin yasamini daha da zorlastirdigini belirten Erbakan, açiklamasinda sunlari kaydetti:

"Açlik sinirinin çok altindaki maaslarla adeta süründürülen emeklilerimizin en düsük seviyede maas alanlari ayda 12 bin 500 liraya, digerleri ise sifir artisa layik görüldü.

Açiklanan bu rakam, en düsük emekli ayliginin asgari ücrete endekslenmesi çagrimizdan ve beklentimizden uzak kalmistir. Ayrica ödenen prim gün sayisina göre emeklilerimizin maaslarinda bir iyilestirme olmayacagi, bu hususta hükümetin adaletsiz tutumuna devam etmekte israrli oldugu anlasilmaktadir. Yapilan 2 bin 500 TL tutarindaki artis, yüzde 25’lik bir iyilestirmeye tekabül ediyor olsa da zammin yapildigi taban olan 10 bin TL çok sembolik bir rakamdir. Geçen yila göre vergilerde yüzde 120 ila yüzde 200 oraninda artisa gittiniz. Temmuz ayiyla birlikte konut kiralarina yüzde 65 oraninda zam yapilmasinin önünü açtiniz. Elektrige yüzde 38 oraninda zam yaptiniz. Gida fiyatlarini ise kontrol edemez bir durumdasiniz. TÜIK enflasyonu dahi yillik yüzde 75 seviyesinde seyrediyor. "

“Devekusu gibi basinizi kuma gömmeyin”

Erbakan, emeklilerin yasam sartlarinin iyilestirilmesi gerektigini belirterek, "Böylesine bir ekonomi ortaminda emeklinin 12 bin 500 TL ile yasamini idame ettirmesini beklemek bir yana, emeklilerimizin verdiginiz zamlardan memnun olmasini ummak, bu zammi bir müjdeymis gibi açiklamak, en hafif ifade ile devekusu gibi basini kuma gömmektir" ifadelerini kullandi.

"Ekonomik basarisizligin faturasi emeklilere kesilmemeli"

Emeklilerin yillarca ülkenin kalkinmasi için çalistigini ve yeterince prim ödedigini belirten Erbakan, "Emeklilerimize hükümetin yillardir süregelen ekonomik basarisizliginin faturasinin ödetilmesi asla kabul edilemez. Tüm uyarilarimiza ragmen borç-faiz-zam-vergi ekonomisi ile küreselcilere ödediginiz faizlerin, kamuda durduramadiginiz israfin, holdinglere ödediginiz milyarlik garantilerin ve affettiginiz vergilerin aci faturasini bugün emeklilerimize ödetmektesiniz" dedi.



"Zamlar bütçenin çok küçük bir kismina denk geliyor"

Erbakan, yapilan zamlarin bütçeye maliyetinin sadece 33,2 milyar TL (1 milyar dolar) oldugunu belirterek, "Emeklilerimize reva gördügünüz düsük zammin sebebi olarak ’Orta Vadeli Program’a baglilik, bütçe disiplinini saglama, bütçe karsiligini belirleme, sürdürülebilirligi saglama’ gibi gerekçeler öne sürerek, verdiginiz zammin bütçeye maliyetini 33,2 milyar TL olarak açiklamaniza karsilik olarak yapmis oldugunuz zammin bu sene yapacaginiz 8,34 trilyon TL’lik (253 milyar dolar) vergi tahsilatinin binde 4’üne, 2,65 trilyon TL’lik (80,3 milyar dolar) borçlanmanin yüzde 1,23’üne, 1,25 trilyon TL’lik (38 milyar dolar) faiz ödemesinin yüzde yüzde 2,6’sina, imtiyazli holdinglere yapacaginiz 162 milyar TL garanti ödemesinin 5’te birine tekabül ettigini hatirlatiyoruz. Emeklisine topladigi vergilerin binde 4’ü kadar zam yapan bir hükümetin bütçe yükü gibi mazeretlere siginmasini asla kabul etmiyoruz" dedi.



Maliye Bakani Mehmet Simsek’e çagri

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek’i emeklilerin haklarini savunmaya davet eden Erbakan, "Kamuda çift maas alanlarin haklarini savundugunuz kadar emeklilerimizin de haklarini savunmalisiniz. Yeniden Refah Partisi olarak hükümete en düsük emekli maasinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve ödenen prim gününe göre emekli maaslarinin artirilmasi hususundaki çagrimizi yineliyoruz. Emeklilerimize reva görülen bu haksiz ve adaletsiz tutumdan acilen geri dönülmelidir" ifadelerini kullandi.

"Türkiye Milli Görüs iktidarini bekliyor"

Erbakan, hükümetin emeklilere yönelik tutumunun degismesi gerektigini belirterek, "Türkiye, kisa bir koalisyon döneminde dahi emekliye, emekçiye refahi getiren Milli Görüs iktidarini bekliyor. Yeniden Refah Partisi olarak Milli Görüs ruhuyla isbasina gelecegiz ve ilk isimiz paylasimda adaleti saglayarak dar gelirlinin refah seviyesini artirmak olacak" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile