Yeniden Refah Partisi'nden CHP'ye Bayram Ziyareti

Yeniden Refah Parti heyeti, Kurban Bayrami dolayisiyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyaret etti.

Kurban Bayrami’nin ikinci gününde siyasi partiler arasindaki bayramlasma mesaisi devam ediyor. Bu çerçevede Yeniden Refah Partisi heyeti, bayram dolayisiyla CHP Genel Merkezine ziyarette bulundu. Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Geyveli baskanligindaki heyeti, CHP Genel Baskan Yardimcisi Deniz Yücel baskanligindaki heyet karsiladi.

“Mevcut toplumsal olaylara bakislarimizda çok fazla farklilik oldugunu düsünmüyorum”

Burada konusan Geyveli, CHP’nin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde göstermis oldugu basaridan dolayi tebrik ettiklerini ifade ederek, “Bir demokrasi söleninin Türkiye’de gerçeklestigini, degisiminden olabilecegini bu noktada herhangi bir sekilde vatandasin iradesinde kimsenin üzerine ipotek olmadan karsiligini gösterebilecegini gördük. Biz de 64 belediye kazanarak çiktik. Dolayisiyla, su anki mevcut toplumsal olaylara bakislarimizda çok fazla farklilik oldugunu düsünmüyorum. Bazi konularda tabii ki farkliliklarimiz olacak. Eger ayni düsünseydik ayni partide yer alirdik. Bunlar bizim zenginligimiz” ifadelerini kullandi.

Yücel ise Yeniden Refah Partisi’nin siyasetteki özgür ve bagimsiz durusunu partisi olarak çok önemsediklerini dile getirerek, “31 Mart Yerel Seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nin de basarisini tebrik ediyoruz. CHP’ye yönelik toplumun verdigi bir görev ve sorumluluk olarak görüyoruz. Toplum bize bir görev verdi. Elbette size de bir görev verdi. Burada üreteceginiz hizmet Türkiye siyasetinin geleceginin sekillenmesi noktasinda çok kiymetli” dedi.



“Su anda toplumun gündemi anayasa degisikli degil”

Yeni anayasa çalismalarinda iktidarla ortak bir çalisma içerisinde olmadiklarini dile getiren Yücel, “Bizim tavrimiz, önce mevcut anayasaya uyulmasi yönünde. Anayasa Mahkemesi, Avrupa Insan Haklari Mahkemesi kararlarina uyulmasi yönünde ne zaman ki mevcut anayasa yok sayilmaz, uyulur; Anayasa Mahkemesi ve yargi kararlari tartismaya açilmaz o zaman anayasa konusunda da bir görüsme süreci olabilir. Su anda toplumun gündemi anayasa degisikli degil” diye konustu.



“Katledilenlerin Müslüman olmasi önemli ama bir taraftan Israil vatandaslari da katlediliyor”

Yücel, CHP Genel Baskani Özgür Özel’in Filistin’in taninmasi yönünde 119 ülkenin basbakanina mektup gönderdigine dikkati çekerek, su ifadeleri kullandi:

“Ispanya Filistin’i bagimsiz bir devlet olarak tanidi. Filistin konusundaki tavrimiz ve durusumuz Yeniden Refah Partisi’nden farksiz degil. Orta Dogu’nun göbeginde böyle bir katliama karsi devletlerin bu kadar aciz kalmasi insanligin bir ayibi. Iktidar partisi de bir tavir ortaya koyuyor, kiniyor ve lanetliyor ama Türkiye Cumhuriyeti’nin daha fazlasini yapabilmesi lazim. Inisiyatif almasi lazim ve bu katliamin sonlandirilmasi konusunda somut bir tavir ortaya koymasi lazim. Geçmiste bunun örnekleri var. Türkiye bölgenin en güçlü devleti, bunu yapabilecek güçte bir devletiz ama ne yazik ki bir aktör olarak degil, izleyici olarak ya da sadece itiraz eden bir devlet konumuna düsmüs durumdayiz. Orada katledilen vatandaslarimizin Müslüman olmasi önemli ama bir taraftan Israil vatandaslari da katlediliyor. Kendi devletlerine karsi çok ciddi tepki ortaya koyan, bu durumdan sikayetçi olan insanlar var ama ne yazik ki bunu çözecek çözüm ortaya koyacak bir güç ortaya çikmis degil.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile